Vocea umană:  Tineri cântareți români  (IV) – Soprana CRISTINA ANTOANETA PASAROIU
30 March 2017
De 22 ani, Nicu Alifantis & Zan
30 March 2017

Salonul Național de Ilustrație Protogenes, la Teatrul Naţional Caracal

În ultimul timp ilustraţia a căpătat amploare, ea îmbrăcând diferite forme, mai grafice sau mai picturale în funcţie de pregătirea sau de simţurile fiecărui artist.

Căpătând forţă în perioada realismului critic, dezvoltându-se în timpul simbolismului, şi explodând efectiv în forma suprarealismului pentru a-şi găsi apoi locul mai ales prin pop-art, ilustraţia se încăpăţânează să ne prezinte atât lumi reale, cât mai ales alegorii meditative ori de-a dreptul spontane.

Astăzi ilustraţia apare fie în reviste, ori cărţi, fie spontan, pe malul mării sau la colţuri de stradă, ori mai simplu, pe internet. Iată de ce am decis ca pentru un timp ilustraţia să poposească prin concurs şi într-o expoziţie interactivă.

Concursul nostru se adresează copiilor şi tinerilor (artişti cu experienţă sau aflaţi la început de drum). Noi căutăm inventivitatea, talentul şi pregătirea, elemente care în spaţiul românesc se găsesc din belşug. Nu ezitaţi! Poate fi primul pas…

Vernisarea expoziţiei: vineri, 7 aprilie 2017, orele 17.00, foaierul Teatrului Naţional Caracal.

Ateliere de creaţie şi premierea câştigătorilor: sâmbătă, 8 aprilie 2017, începând cu ora 10.00, în foaierul Teatrului Naţional Caracal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *