Expoziţie „Recorriendo Perú“, de Ximena Heraud, la Bucureşti
13 March 2019
Inaugurarea Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România a fost amânată pentru anul 2022
14 March 2019

Recomandări culturale – joi, 14 martie 2019

O vizită la Muzeul Literaturii Române devine de astăzi mai atractivă pentru publicul tânăr, care poate descoperi viața și opera scriitorilor prin intermediul audioghidurilor. Aceste instrumente puse la dispoziția vizitatorilor prezintă obiectele din patrimoniul muzeului și dezvăluie detalii inedite din istoria literaturii, informațiile fiind adecvate copiilor și adolescenților. Audioghidurile sunt disponibile în română, engleză și franceză și vor fi lansate astăzi în cadrul unui eveniment care va începe la ora 18:30. În viitor, la Muzeul Literaturii Române vor exista și audioghiduri destinate altor categorii de public.

Festivalul de film Aripi, care aduce la București filme din țări foste republici sovietice continuă la Centrul Rus din Bd Lascăr Catargiu. Au mai rămas două zile de festival.

Festivalul Aripi se va încheia mâine cu două filme – de la ora 17:30Așa s-au aliniat stelele, o producție din Kazahstan, bazată pe fapte reale din viața primului președinte al Republicii, Nursultan Nazarbaev. Și de la ora 19:00 o comedie rusească – Podul Crimeea. Construit cu iubire!.

Arhitectul Augustin Ioan va susține conferința cu tema Lumină și spațiu sacru, de la ora 18:30, la Palatul Suțu. După cum spune Augustin Ioan, într-un lăcaș de cult, lumina sugerează realizarea viziunii spirituale, indiferent de unde provine – lumină naturală, iluminat electric sau lumina lumânărilor.

O seară de jazz bulgăresc va avea loc la Arcub, de la ora 20:00. Va fi prezentat proiectul original Jazzanitza, conceput de artistul Bobby Petrov, în care ritmurile dansurilor populare din Bulgaria combinate cu jazzul contemporan și elemente din muzica balcanică sunt intrepretate live la tobe, saxofon, chitară și contrabas.

Iar dacă preferați blues-ul, sunteți așteptați la Sala Radio, de la ora 19:00, la concertul BIG BAND BIG TIME. Vor urca pe scenă Berti Barbera și Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *