Oaza de muzică: Invitat, STEFAN IGNAT
2 October 2017
Ateliere de jurnalism cultural, la Sibiu
2 October 2017

Pictopoezie la Noaptea Albă a Galeriilor

ARCEN și UNICAT participă în premieră la Noaptea Albă a Galeriilor și invită publicul bucureștean la un eveniment inedit de PICTOPOEZIE într-un apartament interbelic din centrul capitalei.

Vineri, 6 octombrie 2017, între orele 19.00 și 01.00, la Insula 42 (str. Theodor Aman nr. 42) va avea loc vernisajul expoziției „Genesis”, cea mai recentă serie de lucrări a artistei Andreea Floreanu.

În această serie de picturi și desene, artista Andreea Floreanu interoghează relația omului cu natura. Natura este tratată sub aspectul ei evident de natură exterioară, faună și floră, dar și sub aspectul ei mai subtil de natură interioră, de instinct și spontaneitate. Lucrările ei vor fi acompaniate de recitarea unei selecții de versuri de Teodor Dună în rezonanță și contrast cu fiecare operă. Prin punerea în oglindă a artelor plastice și a poeziei, ARCEN și UNICAT doresc să reinițieze un dialog aproape întrerupt astăzi între artele vizuale și literatură, capabil să creeze, prin depășirea limitelor ce le separă, noi și spectaculoase forme de cultură.

Publicul va experimenta PICTOPOEZIA de la ora 19.00 până la ora 23.00 când poezia lui Teodor Dună va fi înlocuită de muzica selectată de Bogdan Camenschi, Insula 42 devenind un popas atipic pentru Noaptea Albă a Galeriilor.

• • • •

Curatorii expoziției: Elvira Lupșa și Edmond Niculușcă.

ARCEN este un ONG cu scopul definit de a proteja patrimoniul construit și memoria afectivă a Bucureștiului, de a reactiva spații urbane prin intermediul culturii, de a dezvolta microcomunitățile și a pune în valoare o serie de zone urbane în vederea îmbunătățirii vieții culturale în oraș și a peisajului cultural contemporan. ARCEN acționează în trei direcții: Memoria Orașului – Micromunitățile – Ideile în dialog.

UNICAT este o agenție de artă și o platformă de promovare a artei contemporane românești și scenei creative locale. Prin diverse proiecte, Unicat invită un public debutant să se familiarizeze cu artiștii emergenți din România și să achiziționeze artă originală.

Insula 42 este un apartament dintr-un imobil art deco bucureștean din 1932, ridicat de arh. Jean Monda. Insula 42 a devenit un spațiu care găzduiește proiecte, idei și dialoguri între oamenii care le-au creat. În 2016 au prins avânt pe Insulă publicația culturală Scena9, agenția de artă UNICAT, dedicată scenei emergente din România, tot aici s-a lucrat intens la strategia culturală a orașului București și la festivalul de film documentar fARAD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *