Viața marilor artiști – Matisse
27 February 2020
Gloria la Timisoara
27 February 2020

Interviu cu ilustratorul Christoph Niemann ale carui lucrări apar în mod regulat pe copertele revistelor The New Yorker și The New York Times

@Christoph Niemann 2020, Sunday Sketch (Brushgirl)

Astăzi, de la ora 19.00, la Muzeul Național de Artă Contemporană, are loc vernisajul expoziției „Christoph Niemann. Punct de vedere“. Artistul va fi prezent de asemenea vineri, de la ora 10.30, la un Artist Talk și vernisaj la Hotspot Workhub.

Pentru prima dată la București, MNAC și Hotspot Workhub prezintă cele mai cunoscute opere și serii narative ale lui Christoph Niemann, cum ar fi copertele The New Yorker, Sunday Sketches, Pattern, Sketchbooks, Let It Dough, Political Illustrations, Abstract City sau Ilustrațiile Wired.     

Interviu cu ilustratorul Christoph Niemann realizat de Andra Petrariu.

Christoph Niemann este artist, autor și animator. Lucrările sale apar în mod regulat pe copertele revistelor The New Yorker, National Geographic și The New York Times. Lucrările de artă ale lui Christoph Niemann au fost prezentate în numeroase retrospective muzeale. A desenat în direct la Bienala de Artă de la Veneția, la Jocurile Olimpice de la Londra și a schițat Maratonul orașului New York (The New York City Marathon), în timp ce alerga efectiv. A creat prima copertă care folosește realitate augmentată pentru revista The New Yorker, precum și o animație în realitate virtuală de 360 de grade, desenată manual pentru numărul US Open al revistei. Printre clienții săi se numără Hermès, Google, LAMY și Muzeul de Artă Modernă din New York.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *