Emil Brumaru, invitat de onoare la Gaudeamus
19 April 2018
Programul zilei a II-a la Gaudeamus Cluj 2018
19 April 2018

Impresiile primei zile de Gaudeamus Radio România

Prima zi a târgului Gaudeamus Radio România de la Cluj s-a bucurat de prezența unui mare număr de spectatori, în ciuda vremii neprietenoase.

Ediția cu numărul 19 vă așteapta şi azi, în piața Unirii cu noi lansări de carte și întâlniri cu scriitorii, dar și cu numeroase oferte promoționale propuse de edituri.

Impresii din prima zi de Gaudeamus, dar și programul zilei cu Rodica Tulbure.

— Sunteţi pentru prima oară la Târgul Gaudeamus?

Cred că sunt a doua sau a treia oară, am mai fost şi anii trecuţi. Mi-a plăcut foarte mult, cred că de fiecare dată am găsit cărţile pe care le vedeam pe net dar nu voiam să le comand. Şi atunci când era târgul prindeam ocazia şi veneam.

— Ce impresie v-a făcut până acum?

Sunt destul de multe reduceri după câte am văzut. Dacă ai puţin timp şi stai să cauţi, chiar poţi să găseşti o carte foarte bună şi mai ieftină decât în librăriile obişnuite.

— Preţul este foarte important pentru dumneavoastră în alegerea unei cărţi?

Nu ştiu dacă este cel mai important aspect; dar eu fiind studentă, este.

— Aţi venit pentru o carte anume?

Motivul principal a fost că avem un proiect la facultate. Şi am venit aici să vedem dacă e posibil, iar apoi să mai vedem dacă cumpărăm ceva sau nu.

— Eşti pentru prima oară la târg?

Nu, am mai venit şi anii trecuţi. Îmi place mult, îmi plac aproape toate editurile care vin. Mă interesează o carte în engleză, o carte de literatură românească; azi am cumpărat de exemplu Teatrul radiofonic de Henrik Ibsen, fiindcă sunt la norvegiană engleză la Facultatea de Litere şi cumva asta a intrat în bibliografia noastră semestrul trecut.

— În general găseşti o gamă largă de cărţi?

Este, totuşi cred că ar putea să fie mai mare târgul. E în regulă, dar mă gândesc că ar fi interesant ca în anii viitori să se extindă mai mult. Mi-ar plăcea să văd şi alte edituri.

Urmăresc când vine Gaudeamus-ul la Cluj.

— De la cine aţi aflat?

De la Radio Cluj.

— Aţi venit pentru o carte anume?

Mă decid pe moment.

— Ce impresie v-a făcut până acum?

Foarte bună. Sunt un vizitator constant, nu pot sta fără să citesc.

Seria de evenimente ce se desfăşoară la a XIX-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România de la Cluj continuă.

Astăzi de la ora 11.00 respectiv 11.30 Presa Universitară Clujeană anunţă două lansări de carte. Este vorba de cartea autorului Vasile Surd, Aşezările din Munţii Apuseni, şi cartea Europa de sud-est generatoare şi exportatoare de terorism, scrisă de Ciprian Vasile Rus.

De la ora 12.00 Casa Cărţii de Ştiinţă anunţă lansarea cărţii Ridurile pietrei, scrisă de Ionuţ Ţene.

O serie de volume vor fi lansate şi la standurile editurii Eco Transilvan începând cu ora 13.00. Fii sănătos la trup, minte şi suflet este cartea Lianei Monica Deac. Va fi lansată şi cartea Simonei Spiridon, File din istoria Filarmonicii Transilvania din Cluj. Laszlo Alexandru vine cu Stări de spirit, iar Gheorghe Funar cu Cifrele getice, cifrele primordiale de pe Pământ.

De la ora 15.00 până la ora 17.00 vor fi o serie de lansări la standul editurii Eikon. Dintre titlurile cărţilor ce vor fi lansate amintesc Împotriva memoriei, de la estetismul socialist la noul cinema românesc; Vintilă Horea, Un gânditor pentru mileniul III; Urzeala realităţii, Zeul seducţiei, Povestea unui don Juan ratat.

Lansările de carte continuă la ora 17.00 la standul editurii Limes. Editura Eikon va încheia seria de lansări de carte de astăzi.

O mulţime de evenimente vă aşteaptă la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, care poate fi vizitat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca până sâmbătă, între orele 10.00-20.00 şi duminică între orele 10.00-15.00.

 

Rodica Tulbure/Andrea Nagy – Radio Cluj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *