18 actori din România la Atelierul Cehov de la Sinaia, condus de regizorul Silviu Purcărete
5 July 2018
IUBINDU-L PE PABLO, URÂNDU-L PE ESCOBAR- o invitație la cinema
6 July 2018

Festivalul Internațional de film BUZZ CEE 2018, continuă la Buzău

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film BUZZ CEE, dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia, a început în forță lunea aceasta, unde Sala Teatrului George Ciprian a găzduit filmul de deschidere ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ. De-a lungul celor 3 zile, buzoienii s-au bucurat de filmele difuzate și au putut admira expoziția de afișe ale filmelor vechi românești, din cadrul unei secțiuni aniversare dedicate Centenarului.

Festivalul Internațional de Film BUZZ CEE 2018, continuă zilele acestea la Buzău cu multe alte filme speciale și surprize care nu trebuie ratate.

Începând de azi, 5 iulie, spectatorii sunt așteptați în Curtea Muzeului Județean, unde până sâmbătă, 7 iulie inclusiv, vor avea loc proiecții în aer liber, de la ora 22:00. Astfel, în seara de joi, va fi proiectat filmul HAIDUCII LUI ȘAPTECAI (România, 1971) regizat de Dinu Cocea, iar seara de vineri se va încheia cu o proiecție specială BUZZ CEE, un cineconcert în aer liber: INDEPENDENȚA ROMÂNIEI (România, 1912), film istoric românesc realizat între 1911 și 1912, care are drept subiect ilustrarea Războiului de Independență al României.

Vineri, în cadrul difuzării documentarului VUNK – JUR SĂ SPUN ADEVĂRUL, vor fi prezenți solistul trupei Vunk – Cornel Ilie și Silviu Muntean – regizorul documentarului, care vor avea o sesiune deschisă de Q&A. Tot în seara de vineri, de la ora 20:00, va fi prezentat filmul ON BODY AND SOUL (Ungaria, 2017), în regia lui Ildikó Enyedi, care ne spune o poveste de dragoste atipică, un film excentric, despre fragilitate şi vulnerabilitate.

Festivitatea de închidere BUZZ CEE 2018 va avea loc sâmbătă, 7 iulie, în cadrul căreia vor fi anunțați câștigătorii din cadrul competiției, pentru categoriile lungmetraj, film documentar, scurtmetraj și scurtmetraj studențesc.

În aceeași seară, în Curtea Muzeului Județean, de la ora 22:00, va fi proiectat în aer liber filmul din închidere, și anume: DOVLATOV, care e cel mai recent film al regizorului Alexey German Jr, film rusesc dublu premiat anul acesta la Berlin. Filmul “Dovlatov” urmărește șase zile din viața renumitului scriitor înzestrat cu un simț al umorului ușor satiric, Sergei Dovlatov, a cărui viziune depășea constrângerile Rusiei Sovietice din anii ’70.

BUZZ CEE își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă, la Buzău, filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central și sud-est europeană.

Proiecțiile filmelor din festival vor avea loc la: sala Teatrului George Ciprian, Sala Amfiteatru a Centrului Județean de Cultură și Artă și la Muzeul Județean Buzău.

Lista completă cu filmele participante în competiție poate fi găsită pe site-ul festivalului BUZZ CEE: www.buzzcee.ro

BUZZ CEE 2018 este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Buzău și Centrul Național al Cinematografiei.

Sponsori: Vincon România, Winmarkt Shopping Center, CineLab și AQUA Carpatica.

Parteneri: Centul Județean de Cultură și Muzeul Județean Buzău

Mașina oficială este oferită de: Proleasing Grup

Parteneri media: Campus TV, Radio Campus, Viața Buzăului, Scurt pe 2, AaRC, Zile și Nopți, Radio România Cultural, Cinemap, Ziarul Metropolis, TVSat, TVSE.

 

La fel ca la edițiile anterioare, intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *