ARTA TRECERII II 23 septembrie – 30 octombrie 2016, Sala Foaier
26 October 2016
Regele și Marea Britanie. O seară în onoarea M.S. Regelui Mihai, la împlinirea a 95 de ani
27 October 2016

Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu invitat la ‘Quai des Bulles’ din Saint-Malo – Franța

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu va fi prezent week-endul asta la unul dintre cele mai mari Festivaluri de Benzi Desenate din Franța, Ť Quai des Bulles ť din Saint-Malo.

Festivalul promovează de 4 ani de zile banda desenată în orașul Sibiu invitând în fiecare an pe cei mai buni autori români de benzi desenate, precum și autori din întreaga Europă. In 2016, Festivalul a avut ca invitați mai mult de 30 de artiști veniți din 6 țări diferite. 2000 de vizitatori au participat la evenimentele Festivalului.

Acest parteneriat reprezintă recunoașterea importanței pe care o dobândește în fiecare an Festivalul de la Sibiu, întrucât Festivalul de la Saint-Malo este unul dintre cele mai importante evenimentele ale anului din Franța, țară de referință a Benzilor Desenate.

Prin acest parteneriat între Festivalul de la Sibiu si cel de la Saint-Malo, Ť Quai des Bulles ť, cei doi parteneri se angajeaza sa promoveze reciproc artisti din Franta si din România. Pe standul festivalului vor fi prezentate mai mult de 40 de albume publicate in ultimii ani in Romania.

In 28 — 29 30 octombrie, la cea de-a 36-a ediție a Festivalului Ť Quai des Bulles ť la care va fi invitată Maria Surducan. Autoare din Cluj, ea a fost publicată mai ales în Franța, Ť Foire de Nuit ť (Moule a Gaufre), dar și în România : Ť Merele de Aur ť (mereledeaur.ro, HAC!BD), Ť Karel Liman #arhitect ť (Jumatatea Plină), Ť Prâslea cel voinic si merele de aur ť (Vellant). Maria Surducan participa la Festivalul de la Saint-Malo cu sprijinul Institutul Cultural Roman din Paris.

Parteneriatul prevede de asemenea ca un autor francez de benzi desenate să fie invitat la Festivalul de la Sibiu în 2017, dar să fie invitați și reprezentanți ai celor două festivaluri la evenimentele respective ale fiecaruia.

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu este un eveniment organizat de Asociația de prietenie Ille et Vilaine — Sibiu și Asociația Solidarité 35 Roumanie în colaborare cu Complexul Național Muzeal ASTRA și Forumul Cultural Austriac București. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu; susținut de Institutul Francez din România și Lectoratul Francez din cadrul Universității Lucian Blaga, Sibiu, Delegația Wallonie-Bruxelles București, Centrul Ceh București, Primăria Sibiu, Consiliul Departamental Ille et Vilaine, Centrul Cultural German din Sibiu, Revista Comics, SR2C, NTN—SNR, Unimat, Wacom, Hotelul Ibis, Shopping City, Carrefour, Mindspot, Brick Mania, Atu Toys, Cărturești, RFI, ziarul Tribuna, Hermannstädter Zeitung, Capital Cultural, Regard, editura HAC!BD, Lex Comics și lexshop.ro, EAT Comics și Revista Abația.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *