Teatrul Național Radiofonic – online. Ascultă AICI Biblia Neagră a lui William Blake
11 May 2017
New media în teatrul secolului XXI
11 May 2017

“Eu gândesc că noi continuăm să dansăm şi după ce nu mai păşim pe pământ”, spune maestrul Gigi Căciuleanu într-un interviu emoţionant pentru Radio România Cultural

La aniversarea celor 70 de ani, Gigi Căciuleanu este aniversat, la Teatrul Naţional din Bucureşti, care invită publicul într-o incursiune în laboratorul de creație al artistului de talie internatională sub titlul L’Om GiGi: Linii_Trasee_Semne_Sensuri.

Primul eveniment dedicat de TNB personalității artistice de excepție a artistului Gigi Căciuleanu va avea loc astăzi, de la ora 20,00, în  Sala Studio, unde se va juca spectacolul D’ale noastre , probabil cel mai atipic spectacol inspirat din opera lui Caragiale. O producţie artistică complexă, un carousel coregrafic a cărui ilustrație muzicală eterogenă trece prin Mozart, Vivaldi, Bethoven și ajunge până la DJ Vasile și Vlaicu Golcea.

Duminică, 14 mai, de la ora 11:00, la Sala Pictura a Teatrului Naţional Bucureşti, Gigi Căciuleanu va putea fi văzut într-o ipostază mai puțin obișnuită, aceea de conferențiar, în cadrul evenimentului L’Om GiGi:  Linii_Trasee_Semne_Sensuri.

Lumea îşi închipuie că dansul este ceva foarte formal, foarte exterior. Or, nu este aşa. Dansul este, în primul rând o formă de a penetra în tine însuţi, de a descoperi tot felul de lucruri pe care niciun fel de psihanalist, niciun fel de radiografie, niciun fel de scanner sau instrument medical nu le poate arăta. Misterul corpului – asta înseamnă dans. Să descoperi acest mister cât poţi tu. Niciodată nu o să ajungem până la capăt. Săpând în urcare ar fi definiţia dansului, spune Gigi Căciuleanu, într-un amplu interviu biografic acordat postului Radio România Cultural, în cadrul seriei Ascultă vocile de azi.

Interviul integral poate fi ascultat pe site-ul www.radioromaniacultural.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *