Mimi Brănescu: „Scrisul este un act de sinceritate, nu o demonstrație a priceperii” | PODCAST
09 Aprilie 2024, 13:45
Cartea lui Mimi Brănescu, „Șase piese, un autor ”, care s-a aflat în luna martie în topul celor mai vândute 5 cărți ale editurii Humanitas, se lansează astăzi, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu un dialog între Mimi Brănescu, Marina Constantinescu și Radu Paraschivescu.
„Pentru mine, scrisul este un prilej să mă gândesc mai atent la ce se întâmplă. Încerc să aflu, să descopăr de ce se întâmplă așa sau nu. Și de ce nu se întâmplă altfel. Nu rezolv, nu mă lămuresc. Dar, zăbovind mai mult asupra unor teme care mă preocupă, înțeleg mai mult sau îmi devin mai familiare și nu îmi mai e așa frică de ele, să spunem.”
„Dumnezeul de a doua zi”, „Acasă la tata”, „Genul acuzativ”, „Pentru o mai bună înțelegere”, „Ultimii”, „Family.exe”. Acestea sunt cele 6 piese care compun cartea lui Mimi Brănescu.
„Scriu despre oameni și despre ce li se întâmplă lor când încearcă să trăiască un pic mai bine și despre încercările lor de a-și înțelege adevărurile.”
Mimi Brănescu a fost invitatul Dariei Ghiu, în emisiunea Orașul Vorbește.
Actorul, dramaturgul și scenaristul Mimi Brănescu a studiat arta actorului, clasa Olga Tudorache, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” – București, promoția 2000.
A jucat în multe filme cunoscute, a fost nominalizat la Premiile Gopo pentru 5 dintre rolurile sale, a câștigat trofeul pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea din „Boogie” (2009).
Prima piesă de teatru a scris-o la 26 de ani, „Ieri am trăit o zi neagră”, iar primul text montat a fost „Gunoierul” la teatrul Podul. Astăzi, piesele sale se joacă pe scenele a numeroase teatre din țară.
A scris proiecte de televiziune, printre care „Lombarzilor 8” și „Las Fierbinți”.
„Mă îndoiesc de fiecare lucru în parte pe care îl fac.” (Mimi Brănescu)