Diaspora. Dincolo de granițe – Invitata Lavinia Stan, profesor dr. în științe politice, Departamentul de Știinte Politice al Universității St. Francis Xavier din Nova Scotia, Canada (partea a-II-a)
27 Iunie 2019, 07:38
De la ora 21.10, pe toate frecvențele Radio România Cultural dar și pe www.radioromaniacultural.ro, partea a doua a interviului realizat recent la București.
Realizator Corina Negrea
https://www.mixcloud.com/RadioRomaniaCultural/diaspora-dincolo-de-grani%C8%9Be-invitat-lavinia-stan-profesor-%C3%AEn-%C8%99tiin%C8%9Be-politice-jules-leger-resea/
https://www.mixcloud.com/RadioRomaniaCultural/diaspora-dincolo-de-grani%C8%9Be-invitata-lavinia-stan-profesor-dr-%C3%AEn-%C8%99tiin%C8%9Be-politice/
Invitata ediției din această seară este Lavinia Stan, profesor în științe politice, Jules Leger Research Chair în Departamentul de Știinte Politice de la Universitatea St. Francis Xavier din Nova Scotia, Canada și Directoare a Centrului de Studii Postcomuniste al aceleiași universități.
Astăzi, prima parte a interviului realizat recent la București.
Lavinia Stan este doctor în știinte politice al Universității din Toronto, având specializare în sisteme politice comparate și metodologie politică și concentrare regională pe Europa și țările industriale avansate.
Între anii 2001 și 2003 a predat la Dalhousie University, iar între 2006 și 2008 - la Universitatea Concordia din Montreal, absolventă (în 1988) a Facultății de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice, ASE, din București.
În perioada august 2010 - decembrie 2018 a fost vicepresedinte si presedinte al Societatii de Studii Romanesti (SRS), infiintata in anul 1973 de un grup de studenti si profesori americani si emigranti romani printre care s-a numarat Mircea Eliade.
In 2017, a servit drept consultant pentru o comisie constituita de Natiunile Unite pentru a investiga abuzurile regimului din Coreea de Nord.
Lavinia Stan este recunoscuta pentru expertiza sa in democratizare postcomunista, dreptate de tranzitie si religie si politica, fiind autoarea sau coordonatoarea a cincisprezece carti publicate in limba engleza.
In prezent, este atat editoare asociata a revistei Women's Studies International Forum, cat si coeditoare a Journal of Romanian Studies si seriei de carte Studii Romanesti publicata de SRS in colaborare cu Polirom.
Este casatorita de peste treizeci de ani cu Lucian Turcescu, profesor la Concordia University din Montreal, unde si traiesc.