Diaspora. Dincolo de graniţe - Invitat: Sorin Adam Matei
16 Martie 2017, 16:45
Invitat - Sorin Adam Matei, profesor la Brian Lamb School of Communication, Universitatea Purdue din Indiana, Statele Unite (https://cla.purdue.edu/academic/communication/index.html.
Este cercetător al formelor de comunicare moderne. Preocupările sale acoperă un teren divers, de la formele moderne de organizare culturală și comunicativă, la structura socială a Wikipediei.
Profesorul Matei este absolventul facultății de istorie din București. A făcut doctoratul la University of Southern California, la prestigioasa Școală de Comunicare Annenberg. De curând a devenit directorul rețelei de narațiuni digitale, creată în colaborare cu Google News Lab. http://matei.org/ithink/
Șapte cărți și zeci de studii, câteva finanțate de Fundația Națională a Științei din SUA (NSF), jalonează cariera sa. Este autorul cunoscutului volum Boierii Minții și autorul sau coordonatorul a trei alte cărți în limba română: Idolii forului (cu Mona Momescu), Idei de Schimb şi Liberalismul: pro și contra (cu Emanuel Copilaș și Caius Dobrescu), aceasta din urmă lansată marţi, 14 martie a.c. la Bucureşti şi de la care, dealtfel, a pornit şi dialogul din această seară.
În prezent lucrează la volumul Diferențiere Structurală în mediile de comunicare socială digitale: Adhocrație, entropie, și efectul de un procent.
Purdue Univesity (www.purdue.edu/) este cea mai mare universitate tehnică, ca număr de absolvenți, din Statele Unite. Renumită pentru facultățile de inginerie, agronomie, nanotehnologie, cibernetică, și pentru școala de comunicare, Purdue numără printre absolvenții săi pe primul și ultimul om care au pășit pe Lună: Neil Armstrong și Eugene Cernan. Zece profesori, cercetări, foști absolvenți sau angajați ai universității au primit premiul Nobel.
Redactor Corina Negrea