Azi la Radio România Cultural: Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe
04 Aprilie 2019, 19:15
Știință și etnicitate II. Biopolitica și eugenismul în România, 1920 – 1944 este titlul expoziției vernisată în data de 29 martie a.c. la Muzeul Nicolae Minovici din București, curator Prof. Univ. Dr. Marius Turda, Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie, în colaborare cu Lector Univ. Dr. Răzvan Pârâianu, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.
Expoziția reprezintă colaborarea dintre Centrul epntru Științe Medicale și Umaniste al Universității Oxford Brookes din Marea Britanie, Muzeul Municipiului București și Ambasada Israel în Romania
Dr. Marius Turda, profesor de istoria biomedicinei, Directorul Centrului pentru Stiinte Medical și Umaniste, Facultatea de Umanioare și Știinte Sociale a Universitații Oxford Brookes din Marea Britanie este invitatul emisiunii Diaspora. Dincolo de granițe din această seară, de la ora 21.10. Pe troate frecvențele Radio România Cultural si online, pe www.radioromaniacultural.ro, realizator Corina Negrea.
https://www.mixcloud.com/RadioRomaniaCultural/idei-%C3%AEn-nocturn%C4%83-diaspora-dincolo-de-grani%C8%9Be-0404/
Expoziția Știință și etnicitate II. Biopolitica și eugenismul în România, 1920 – 1944 urmează celei intitulată Știință și etnicitate. Cercetarea antropologică în România anilor ’30, deschisă tot la București în data de 24 martie 2018 (pînă în 29 iulie 2018)în prezența Excelenței sale Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, și realizată în colaborare cu Naturhistorisches Museum Wien, Austria, Centre for Medical Humanities, Oxford Brookes University, UK și University of Oxford, UK și Arts & Humanities Research Council, de asemenea din UK și împreună cu profesorii Maria Techler-Nicola, profesor la Universitatea din Viena și cercetător la Naturhistorisches Museum tot din Viena, Austria și Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București.