Marius Manole: “Pentru mine, acum, teatrul este locul în care mă regăsesc cel mai puțin printre oameni”
24 Decembrie 2019, 05:55
Seria de interviuri biografice "Ascultă vocile de azi" ni-l aduce în prim plan pe Marius Manole. Este un actor prolific, neobosit, angajat al Teatrului Național din București, dar distribuit în multe alte producții ale altor teatre de stat și independente. Este foarte implicat civic și îşi doreşte să fie unul dintre oamenii care se străduiesc să schimbe direcţia în care se îndreaptă astăzi România.
“Părinții mei m-au crescut cu celebra vorbă ‘Capul plecat, sabia nu-l taie’, o vorbă pe care o urăsc din ce în ce mai tare și pe care vreau să o contrazic. Și nu vreau să fiu cap plecat niciodată, cu orice risc, în orice regim.”
Descrie meseria de actor ca fiind un meșteșug care necesită abilități naturale și o atenție deosebită la detalii, fiecare aspect al performanței fiind deliberat și bine planificat, iar sprijinului familiei este extrem de important.
“Absolut tot ce faci pe scenă, în fiecare secundă, nimic nu e întâmplător într-un rol, nici o privire, nici un gest, nici un pas, nici un gând, nimic n-are voie să fie la întâmplare și de-aia actorul este un meșteșugar, un bijutier.”
Pentru o privire profundă în viața, gândirea și motivațiile lui ca actor și activist, subliniind pasiunea sa pentru artă, determinarea de a lupta pentru principiile sale și relația complexă pe care o are cu lumea din jurul său, atât pe scenă cât și în afara ei, vă invităm să ascultați interviul realizat de Anamaria Spătaru cu Marius Manole.
Interviu realizat în anul 2019