Timpul prezent – educaţie, prevenţie şi terapie în cazul agresiunii sexuale asupra minorilor
9 ianuarie 2018
Modificările fiscale și ONG-urile
10 ianuarie 2018

Ediție specială a emisiunii GPS Cultural, de Ziua Culturii Naționale, la Radio România Cultural – Renașterea prin cultură. Cazul Petrila.

Cât este de importantă cultura pentru dezvoltarea unei comunități? Poate renaște o localitate prin cultură? Poate schimba un artist destinul unui oraș pe cale de dispariție? Radio România Cultural merge în orașul Petrila să afle răspunsurile și transmite în direct, din mină, o emisiune cu tema ”Renașterea prin cultură.

Luni, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, Anca Mateescu și George Gilea, realizatorii emisiunii GPS Cultural,  merg acasă la caricaturistul Ion Barbu, locuitor al Petrilei, să afle cum a reușit artistul să pună fostul oraș minier pe harta culturii.

În Petrila nu există cinematograf, dar filmul ”Planeta Petrila” participă la festivaluri internaționale. În Petrila nu există un teatru, dar Ion Barbu și-a făcut un muzeu la el acasă.

Luni, 15 ianuarie, de la ora 17:00, GPS-ul a fost la Petrila, în direct, la Radio România Cultural și on line, pe www.radioromaniacultural.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *