AUDIO Un nou muzeu in capitală: FERESTROIKA
13 November 2018
TURCIA
17 November 2018

Bilet de îmbarcare spre… Sighişoara şi mai apoi… către Turcia

Începând de azi vorbim despre  Colinele Transilvaniei – încă o destinaţie de ecoturism a României şi începem prin a spune poveştile Sighişoarei.  Cetatea Sighişoara este considerată cea mai mare cetate medievală din Europa locuită fără întrerupere, dar şi cea mai bine păstrată cetate orăşenească din Transilvania, devenită patrimoniu mondial al UNESCO din anul 1999, cel mai atrăgător şi mai complet ansamblu urban medieval din România.

 

* * *

 

Urmându-ne inima… după drumuri, oameni şi locuri prin România mea, a ta, a noastră, mergem mai departe în călătoria, de data aceasta în Turcia, o ţară cu un potenţial turistic impresionant, unde oamenii sunt de părere că oricât de diferiţi am fi, ne uneşte omenia şi soarta noastră comună pe Pământ, unde creăm şi suntem modelaţi de realitatea ce ne înconjoară.
Dacă vă gândiţi să alegeţi sau nu Turcia ca destinaţie de vacanţă, trebuie să ştiţi că teritoriul său a fost în trecut şi este şi în prezent, un punct de confluenţă a mai multor civilizaţii. Drept urmare, veţi găsi aici un Patrimoniul vechi de mii de ani, ce oferă oricărui călător, posibilitatea de a descoperi un trecut glorios. Adăugaţi apoi ospitalitatea generoasă a locuitorilor şi o gastronomie recunoscută la nivel mondial, pentru a înţelege astfel de ce, în această ţară, turismul are o poveste de succes.

 

* * *

 

Vă aşteptăm alături de noi, sâmbătă 17 noiembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *