“Văduva veselă”, în regia lui Andrei Şerban, pe texte de Andrei Pleşu şi Radu Paraschivescu, la ONB
2 September 2016
Evenimente alternative în cadrul Balkanik Festival: ce poți face în timpul zilei la Grădina Uranus
5 September 2016

Ballet Flamenco de Madrid prezintă „Carmina Burana”, la Bucureşti

Celebra operă „Carmina Burana” va fi pusă în scenă de către Ballet Flamenco de Madrid, una dintre cele mai prestigioase trupe de flamenco din lume, într-un spectacol la Sala Palatului din Bucureşti, pe 24 noiembrie 2016, de la ora 19:30.

Ballet Flamenco de Madrid va susţine un show coregrafic, în care va demonstra că dansul pe care îl reprezintă este o adevărată artă. Bucuria, pasiunea, suferinţa şi senzualitatea sunt câteva dintre elementele care se vor regăsi în spectacolul grupului, care va prezenta „Carmina Burana”.

Opera scrisă de Carl Orff, a cărei premieră a avut loc în 1937, a fost interpretată de echipa de balet în întreaga lume. Sub conducerea directorului artistic Luciano Ruiz, dansatorii Ballet Flamenco de Madrid au creat un melanj între 20 de poeme profane și sacre din epoca medievală, pe care le-au îmbinat armonios pe ritmuri de flamenco.

Show-ul va fi pus în scenă de 30 de dansatori şi muzicieni, care prezintă dansul flamenco la nivel de artă. Atmosfera va fi întreţinută şi de efectele vizuale, în lumina cărora se va desfăşura o poveste de iubire pasională cu final fericit, țesută pe paşi de dans.

Partea a doua a spectacolului, Ballet Flamenco de Madrid îi invită pe spectatori la fiesta, o petrecere autentică a dansului flamenco, plină de pasiune, veselie și emoție. Acesta este momentul în care flamenco apare exact așa cum este: o poezie a grației și virtuozității mișcării picioarelor, un dans al fericirii și bucuriei.

Înfiinţată în 2001, compania Ballet Flamenco de Madrid s-a declarat adeptă a dansurilor spaniole, precum flamenco sau bolero. De-a lungul anilor, trupa a susţinut numeroase spectacole în care a interpretat mai multe opere faimoase, printre care şi: Carmen de Bizet, Madrid Flamenco, El Amor Brujo şi Antologia de la Danza Española y Flamenco.

Biletele pentru spectacolul „Carmina Burana”, susţinut de către Ballet Flamenco de Madrid, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 24 noiembrie 2016, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

sursa: iconcert.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *