Neagoe Basarab la Târgoviște
7 November 2016
Istoria secolului trecut văzută prin intermediul hărților
7 November 2016

Storymania – Barack Obama: 8 ani de mandat

În urmă cu opt ani, Barack Obama devenea primul afro-american ales președinte al Statelor Unite ale Americii. Printre obiectivele mandatului său au fost încheierea războiului din Irak și menținerea unei politici de apărare solidă, creșterea independenței energetice și asigurarea asistenței medicale universale.

Americanii au crezut în promisiunile făcute de noul președinte și au sperat că America se va schimba în bine, odată cu venirea lui Barack Obama la Casa Albă.

Obama a reușit să fie unul dintre cei mai apreciați președinți ai SUA, având în vedere deciziile pe plan intern pe care le-a luat, însă acțiunile sale pe plan extern au fost și sunt criticate, președintelui Americii reproșându-i-se lipsa de voință politică de a implica America în diferite zone ale lumii.

Cu toate acestea, în cei opt ani la Casa Albă, imaginea Americii s-a schimbat și, odată cu ea, întreaga lume s-a schimbat. Despre moştenirea celui de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite aflați luni, 7 noiembrie 2016, de la ora 16.00, în emisiunea ”Storymania”, într-un documentar Radio România Cultural realizat de Dorina Călin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *