Muzică și poezie de dragoste la Happy Cinema București – Recitalul “Pianul cu poeme”
24 March 2017
Mai e o zi până la Ora Pământului 2017! 
24 March 2017

Ziua internațională a păsărilor la Casa memorială „George și Agatha Bacovia”

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București, vă invită duminică, 26 martie 2016, ora 17.00, la cel de-al doilea eveniment din seria atelierelor de educație muzicală dedicate copiilor, părinților și profesorilor, organizate începând din luna martie la Casa memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63).

În avanpremiera Zilei internaționale a păsărilor, sărbătorită pe 1 aprilie, vă propunem un eveniment inedit: un recital tematic de clarinet, susținut de interpreții Bogdan Constantin Mavroean și Andrei Ciprian Melente, însoțit de prezentarea teoretică a instrumentului realizată de cei doi. Din programul propus de invitații noștri: W. A. Mozart, Duet; Olivier Messiaen, Abisul păsărilor, din Cvartetul pentru Sfârșitul Timpului; Marțian Negrea, Martie; Bernhard Heinrich Crusell, Duet; Francis Poulenc, Sonată pentru două clarinete. În deschidere, Lelia Spirescu, muzeograful Casei Memoriale „George și Agatha Bacovia”, a pregătit vizitatorilor noștri o scurtă poveste inedită despre poet.

Evenimentul face parte dintr-un program amplu în lucru, Educație muzicală la Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, prin care Muzeul Național al Literaturii Române își propune, pe de o parte, diversificarea activităților de promovare a patrimoniului muzeal deținut, iar pe de altă parte, încurajarea, prin implicarea sa activă, modernizării metodelor de predare a literaturii și artelor în instituțiile școlare din București printr-un discurs interdisciplinar. Pretextul de la care pornim de această dată: pasiunea copilului George Bacovia pentru porumbei. Programul urmează a fi derulat și implementat pe parcursul anului școlar 2017-2018, iar în această fază invităm reprezentanți ai școlilor și liceelor din București, profesori și elevi deopotrivă, să ni se alăture în vederea lansării proiectului pilot.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line IQool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *