Maria Răducanu și Michael Griener, un duet de excepție
15 August 2018
Pianistul de jazz Stefano Bollani în concert la Ateneul Român
16 August 2018

137 de ani de la naşterea lui George Enescu marcaţi de Muzeul Naţional ‘George Enescu’

Duminică, 19 august 2018, când se împlinesc 137 de ani de la naşterea lui George Enescu, Muzeul Naţional ce-i poartă numele organizează o serie de manifestări cu intrare liberă, accesul vizitatorilor fiind gratuit pe parcursul întregii zile la toate cele trei sedii ale instituţiei.

În Aula Palatului Cantacuzino din Capitală pot fi urmăriţi, în recital, pianistul Josu de Solaun, câştigător al Concursului Internaţional “George Enescu” din 2014 şi violonistul Jesús Reina, ambii din Spania. Pe afiş: Sonata a II-a op. 6 în fa minor de George Enescu şi Sonata a II-a op. 44 în Sol major de Nikolai Medtner. Recitalul începe la ora 18,00.

Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia găzduiește manifestarea intitulată „Enescu la el acasă”. Recitalul cameral este susținut de pianista Valeria Lapșin alături de violoncelistul Octavian Lup, momentul făcând parte din programul celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Internațional „Enescu și muzica lumii”. Ora de începere este 17:00.
Iar între orele 10,30 și 16,00, la Secția ”Dumitru și Alice Rosetti-Tescanu-George Enescu” de la Tescani are loc un curs deschis pentru public în cadrul proiectului Masterclass de tehnică și artă vocală, condus de Viorica Cortez și Alina Pavalache.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *