AUDIO Cuvinte ilustrate: povești românești pe bandă desenată
15 January 2020
Vernisajul expoziției Benzi Desenate de Șerban Andreescu Vineri 17 ianuarie 2020, ora 19.00 la Casa Filipescu-Cesianu
15 January 2020

Ziua Culturii Naționale marcată prin tururi ghidate gratuite la Opera Națională București

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Opera Națională București va organiza anul acesta în data de 15 ianuarie două tururi ghidate cu acces gratuit. Tururile vor începe de la orele 12:00 și 13:30. Participanții sunt așteptați în foaierul Operei Naționale București. Ziua se va încheia în pași de dans cu un cunoscut spectacol de balet, „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, în regim sold-out.

Ziua de 15 ianuarie, declarată drept Ziua Culturii Naţionale începând cu anul 2010, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Ziua Culturii Naţionale a devenit de-a lungul timpului nu numai ziua în care românii celebrează un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale de interes naţional.

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia 

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Partener de tradiție: RFI România           

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Marea Dragoste, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți, Agerpres, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Leviathan, Magazinul Verde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *