Participare românească la târgul de artă PARALLEL VIENNA
16 September 2016
Concertul de vară de la Palatul Schonbrunn susținut în acest an de Filarmonica din Viena, sub bagheta dirijorului Semion Bychkov, transmis de TVR2
16 September 2016

‘Zilele Bucureștiului’ sunt sărbătorite și în Sectorul 3

În acest weekend artele coboară în stradă, cu ocazia împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei. ‘Zilele Bucureștiului’ vor fi sărbătorite și în Sectorul 3 prin concerte, recitaluri, expoziții și ateliere, găzduite de bulevardul Unirii și de parcurile Alexandru Ioan Cuza, Colțea și Titan. Evenimentele se înscriu în programul amplu de manifestări culturale inițiat cu această ocazie de Primăria Municipiului București.

Astfel, Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural Casa Artelor organizează, în perioada 16-18 septembrie, cea de-a III-a ediție a programului cultural ‘Bulevardul Artelor’. Ediția din acest an este dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart și marchează 260 de ani de la nașterea marelui compozitor.

Evenimentul se va desfășura simultan pe opt mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, pe tronsonul cuprins între străzile Nerva Traian și Ion Pillat, având ca punct central scena mare din Piața Regiunilor.

În fiecare seară din weekend-ul 16-18 septembrie, între orele 17.00-22.00, pe Bulevardul Artelor vor fi prezenți peste 160 de artiști în recitaluri și concerte extraordinare dedicate creației mozartiene. De asemenea, publicul este invitat să participe pe parcursul celor trei zile la sesiuni de live painting și va avea ocazia să viziteze, începând de la ora 16.00, cele două expoziții în aer liber dedicate marelui compozitor, intitulate ‘Viața și opera lui Wolfgang Amadeus Mozart’ și ‘Portretele lui Mozart’.

‘Mozartissimo pe Bulevardul Artelor’ își propune să aducă în fața publicului bucureștean concerte în care vor răsuna fragmente din operele semnate de W.A. Mozart, de la recitaluri solistice camerale și recitaluri de cvartete până la simfonii, de la uverturi celebre și cele mai cunoscute arii din lucrările mozartiene până la ultima creație a marelui compozitor, una dintre capodoperele sale, ‘Requiem’.

De asemenea, bucureștenii sunt invitați astăzi, de la ora 20.30, la foișorul de pe aleea principală a parcului Alexandru Ioan Cuza, la o seară de blues în compania lui Mihai Melinescu și a lui Cătălin ‘Tzetze’ Rădulescu, membrii formației ‘Blue Monday Ministers’. Sâmbătă, începând cu ora 18.00, va concerta la foișor ‘Armonia Band’, iar duminică va încânta publicul Orchestra La Musica.

În parcul Colțea este așteptat sâmbătă, de la ora 19.15, Cvartetul Passione. Duminică, la aceeași oră, vor urca pe scenă Orchestra Angely’s Symphonic & Corul Divina Armonie, dirijor Marius Firca.

Pe Insula Artelor din parcul Titan vor veni sâmbătă, de la ora 20.00, Eyedrops și Love Hertz, iar duminică trupa Freestay. Aceste concerte au loc în cadrul evenimentului ‘Desculț în iarbă’, la care accesul se face exclusiv pe bază de pet-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *