Lansare „Istoria apelor“ de Maja Lunde, un roman emoționant și plin de suspans despre impactul schimbărilor climatice – miercuri, 28 octombrie, ora 19.30, exclusiv online
28 October 2020
PORTRET: Scriitorul Radu Cosaşu împlinește 90 de ani
29 October 2020

Wole Soyinka va publica al treilea roman după 47 de ani

(Photo by PIUS UTOMI EKPEI / AFP)

Wole Soyinka și-a folosit perioada de timp în care a stat izolat închis din cauza pandemiei de coronavirus pentru a scrie primul său roman în aproape 50 de ani. 

Dramaturgul și poetul nigerian este primul african care a câștigat Premiul Nobel pentru literatură în 1986 și a publicat în 1965 celebrul roman de debut, “The Interpreter”. Al doilea și cel mai recent roman al său, “Sezonul anomiei”, a fost lansat în 1973.

Cel de-al treilea roman al său, “Cronicile celor mai fericiți oameni de pe Pământ”, va fi publicat în Nigeria înainte de sfârșitul anului. Editorul nigerian Bookcraft, care se ocupă de romanul lui Soyinka, a numit romanul „un tur de forță narativ” și a confirmat că există planuri de a publica cartea la nivel internațional la începutul anului 2021.

Acest roman are totul, prietenie și trădare, credință și trădare, speranță și cinism, crimă, haos și lipsă de dramă, toate pe fundalul Nigeriei contemporane”, a spus editorul. „Așa cum v-ați aștepta de la o lucrare Soyinka, are o mulțime de personaje colorate, informații profunde, comentarii înțelepte și cel mai elegant limbaj.”

Wole Soyinka, în vârstă de 86 de ani, a declarat pentru “This is Lagos” că blocarea din timpul pandemiei l-a inspirat la scrierea unei lucrări de teatru, Soyinka planificând și o renaștere a piesei sale ”Death and the King’s Horseman” în Lagos, în luna decembrie.

Sursa: https://www.theguardian.com/international

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *