Ascultă Radio România Cultural Live

Weekend cu Frédéric Beigbeder la UNDERCLOUD 10

25 August 2017, 10:19

Cea de-a zecea ediție, aniversară, a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD a început în 22 august și, timp de zece zile, până în 31 august 2017, publicul este invitat la ARCUB - Gabroveni, gazda evenimentului realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București.

După primele 3 zile pline - spectacole, evenimente, întâlniri și sute de spectatori - weekend-ul UNDERCLOUD marchează momentul aniversar cu renumitul scriitor francez Frédéric Beigbeder, invitat de onoare la cea de-a zecea ediție a Festivalului: 700 de reprezentații după Dragostea durează trei ani, în regia lui Chris Simion-Mercurian, și 11 ani de când acest spectacol face istorie în teatrul independent românesc. A început în atmosfera boemă de la Lăptăria lui Enache și a continuat să călătorească în numeroase spații independente, succesul acestuia datorându-se în primul rând abordării oneste, cu mult umor și cinism, a  situațiilor de cuplu prin care trecem cu toții. „O punere în scenă reușită a romanului, care este unul foarte dificil de adaptat pentru teatru. Mi-a plăcut foarte mult structura regizorală foarte clar conturată, modul neconvențional de punere în scenă și jocul excelent al actorilor. Am încercat, în carte, să fac lumea sa râdă pe seama divorțului și a problemelor sentimentale, iar piesa reușește din plin acest lucru. Dacă e ceva rău în piesa asta, e că durează prea puțin. Ar trebui să dureze trei ani”, a declarat scriitorul francez, care acceptă pentru prima oară să i se dramatizeze un roman. Dragostea durează trei ani este programat vineri, 25 august, de la orele 17:00 și 19:00.

Cu Frédéric Beigbeder ne întâlnim și sâmbătă, 26 august, de la ora 15:00, la premiera spectacolului-lectură după Oona&Salinger, un roman apreciat de critică și lăudat de cititori. „Beigbeder scrie magistral despre război şi dragoste, demitizând figuri ca Hemingway, Capote sau Chaplin şi creionând un portret sensibil şi emoţionant al lui Salinger”, titrează Le Figaro. Spectacolul este regizat de Chris Simion-Mercurian, care a semnat și dramatizarea, iar în distribuție îi regăsim pe Carla-Maria Teaha, Șerban Pavlu și George Mihăiță, în rolul lui Chaplin. În această poveste de dragoste în nota nostalgică și elegantă a marilor pasiuni de odinioară, îi cunoaștem pe Oona, fiica dramaturgului  Eugene O'Neill, și pe legendarul scriitor american J.D. Salinger. Dragostea care se înfiripă între ei trece prin încercări dure, care îi va schimba iremediabil. Oare iubirea poate să reziste când peste sufletele implicate trec drame dincolo de puterea de control a oamenilor? „Visul american nu se împlineşte nici pentru J.D. Salinger, nici pentru Oona – sau este, mai degrabă, un vis pervertit, sfărâmat de cruzimea războiului şi a vieţii”, își descrie autorul personajele. La ambele spectacole după romanele lui Frédéric Beigbeder s-au suplimentat locurile, astfel că aveți încă o șansă să fiți alături de noi în acest moment care va marca istoria UNDERCLOUD.

În următoarele zile de Festival, vă puteți bucura de oferta generoasă și variată de spectacole și evenimente: vineri, 25 august, suntem invitați la Bates Motel, într-un spectacol-tribut lui Alfred Hitchcock: Psycho, în regia lui Iris Spiridon, într-o atmosferă de noir tipică filmelor americane din anii ’50. Ne întoarcem apoi cu picioarele pe pământ, în Aeroport (regia Alexandru Nagy), unde suntem îndemnați să privim realist, fără înflorituri, relațiile dintre oameni și iubirile care sunt supuse capriciilor și stărilor de moment. Încheiem seara cu Creditul lui Mihai Constantin, tot o comedie care relevă însă cât de ușor este să fii împins la limite nebănuite atunci când situația financiară devine problematică.

Sâmbătă vom descoperi „în câte feluri se poate tăcea”, în spectacolul-lectură Teoria tăcerii de Iulian Tănase (regia Mariana Cămărășan, cu Florina Gleznea și Ionuț Grama). Iulian Tănase este realizator de programe la Radio Guerrilla, a fost redactor la Academia Cațavencu și la revista Kamikaze și a publicat numeroase cărți în țară și în străinătate: Îngerotica (1999), Poeme pentru orice eventualitate (2000), Balkanische Alphabete (împreună cu Constantin Acosmei şi Vasile Leac). Este cîștigător al Premiului „Hubert Burda” pentru tineri poeţi din Europa de Est (Offenburg, Germania), și al Premiului 1+1+1=1 Trinitate / Literatură (Graz, Austria). Seara, după întâlnirea cu Frédéric Beigbeder, învățăm de la Pescărușul Jonathan Livingston (asistență coregrafie Ioana Marchidan) ce înseamnă libertatea adevărată, într-un spectacol de teatru acrobatic unic în România, remarcabil pentru performanța fizică a actorilor. Ultimul spectacol al serii este din categoria „best of UNDERCLOUD”, CarpathianGarden(regia Radu Iacoban), un potpuriu contemporan de situații și tipuri umane recognoscibile în realitatea imediată.

Weekendul se încheie la UNDERCLOUD  cu evenimente variate, de la spectacole-lectură, conferințe, spectacole invitate și în concurs, până la un maraton cultural. Duminică, 27 august, Vlad Logigan propune spre lectură textul său Facebook, un subiect cum nu se poate mai actual, în epoca social media, iar cu Sunt eu, Annabel  de Iulian Tănase (regia Cristina-Andreea Ion) trecem într-un registru poetic, în lumea unei fetițe care se folosește de imaginație pentru a face față certurilor din familie. Plecăm apoi în călătorie în Sahara, în Noaptea de focde Eric-Emmanuel Schmitt (spectacol-lectură în regia lui Chris Simion-Mercurian, cu Cristi Iacob și avându-l ca invitat special pe Alex Găvan). Finalul serii aduce încă un moment special: debutul bine-cunoscutului regizor Alexa Visarion în teatrul independent, cu spectacolul Hughie, iar după spectacol publicul este invitat să rămână la o întâlnire cu regizorul, în care se va discuta despre „viață și teatru, în ce ordine vreți”.

Cel mai neconvențional eveniment al ediției aniversare UNDERCLOUD se va desfășura duminică, 27 august, începând cu ora 09.00. Cu mic, cu mare, iubitorii de mișcare, dar și de lectură, sunt invitați la UNDERCLOUD BOOK RUNNING, un maraton organizat împreună cu Bucharest RUNNING CLUB.

Fiecare participant va alerga cu o carte în mână – acea carte care i-a schimbat viața și pe care dorește să o ofere Bibliotecii UNDERCLOUD. Toate cărțile vor fi donate Comitetului Olimpic Român, pentru sportivii de performanță aflați în cantonamentele premergătoare marilor competiții. Startul se va da din fața filialei Raiffeisen Bank din Calea Victoriei (intersecția cu strada Sevastopol), iar sosirea va fi la ARCUB – Hanul Gabroveni, pe Str. Lipscani.

Programul complet al festivalului UNDERCLOUD 2017 este disponibil pe www.undercloud.ro și www.facebook.com/undercloudfestival.

Biletele pot fi achiziționate direct de la Casa de bilele ARCUB, între orele 14.00-20.00 și  online prin mystage sau eventbook.

Spectatorii beneficiază de campania 1+1 VIAȚA FĂRĂ CASH, susținută de Raiffeisen Bank:  la 1 bilet cumpărat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete ARCUB -Gabroveni (str. Lipscani 84-90), al doilea bilet este oferit cadou. Această promoție nu este valabilă și pentru biletele cumpărate online.

UNDERCLOUD se desfăşoară sub egida programului european Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa.

UNDERCLOUD este un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Eveniment cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Sponsorii ediției aniversare: Raiffeisen Bank, Staropramen, Aqua Carpatica, Kinder, Fortuna

Parteneri: Ambasada Israelului la București, 360 Revolution, Hotel Ambasador, ClassIn, Hotel Ibis, Mathilde, The Mansion Boutique Hotel, La Historia, Therme, Centrul Shakti, RSS, Editura Nemira, Editura Trei, Teatrul Metropolis, Agenția de creație Propaganda.

 

Parteneri media: IQads, BIZ, Antena 1, Business Review, National Geographic, Observatorul Cultural, Liternet, Yorick, Cinemagia, Agerpres, Cotidianul, România Liberă, Șapte Seri.

 

Eveniment ascultat de Radio Guerrilla.

UNDERCLOUD este creat și organizat de Asociația Mișcarea UNDERCLOUD.

Raportul de gardă: Migrena, cel mai important factor de risc pentru accidentul vascular cerebral la persoanele tinere
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 14:00

Raportul de gardă: Migrena, cel mai important factor de risc pentru accidentul vascular cerebral la persoanele tinere

Într-un studiu publicat în Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes , cercetătorii au ajuns la...

Raportul de gardă: Migrena, cel mai important factor de risc pentru accidentul vascular cerebral la persoanele tinere
Webdocumentarul Mândrie și Beton. După 10 ani a fost nominalizat la European Press Prize
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 13:05

Webdocumentarul Mândrie și Beton. După 10 ani a fost nominalizat la European Press Prize

Anul acesta organizatorii au primit 800 de propuneri din peste 40 de țări europene , publicate inițial în 35 de limbi...

Webdocumentarul Mândrie și Beton. După 10 ani a fost nominalizat la European Press Prize
FOXFINDER de Down King,  o nouă premieră pe țară la Teatrul EXCELSIOR din București
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 11:13

FOXFINDER de Down King, o nouă premieră pe țară la Teatrul EXCELSIOR din București

Teatrul EXCELSIOR - singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor adulți – anunță premiera...

FOXFINDER de Down King, o nouă premieră pe țară la Teatrul EXCELSIOR din București
Primul eveniment SFR 15: Spectacolul de teatru „Tatăl” Actorul Victor Rebengiuc revine la Iași
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 07:19

Primul eveniment SFR 15: Spectacolul de teatru „Tatăl” Actorul Victor Rebengiuc revine la Iași

Organizatorii festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) anunță primul eveniment al ediției aniversare cu numărul 15...

Primul eveniment SFR 15: Spectacolul de teatru „Tatăl” Actorul Victor Rebengiuc revine la Iași
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția   a XIV-a (16 – 26 mai)
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 07:17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume ale regiei...

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)
Cannes 2024: Două filme românești, în selecția ediției
Teatru și film 23 Aprilie 2024, 06:41

Cannes 2024: Două filme românești, în selecția ediției

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” se află în competiţia pentru marele premiu.

Cannes 2024: Două filme românești, în selecția ediției
Proiecție Sărbătoarea Paștelui în Artă, cea mai importantă poveste pictată vreodată, la Muzeul Național de Artă al României
Teatru și film 21 Aprilie 2024, 05:25

Proiecție Sărbătoarea Paștelui în Artă, cea mai importantă poveste pictată vreodată, la Muzeul Național de Artă al României

Anul filmelor de artă de la Muzeul Național de Artă al României a debutat în luna martie cu proiecția Tițian....

Proiecție Sărbătoarea Paștelui în Artă, cea mai importantă poveste pictată vreodată, la Muzeul Național de Artă al României
Program special pentru vacanța de 1 și 2 mai la Teatrul Național din București
Teatru și film 20 Aprilie 2024, 06:07

Program special pentru vacanța de 1 și 2 mai la Teatrul Național din București

Teatrul Național din București a pregătit un program special pentru vacanța de  1 și 2 mai  de anul acesta, cu nu...

Program special pentru vacanța de 1 și 2 mai la Teatrul Național din București
Ascultă live

Ascultă live

06:00 - 07:00
Album de colecție
Ascultă live Radio România Cultural
05:05 - 07:00
Bună dimineaţa, România!
Ascultă live Radio România Actualităţi
Acum live
Radio România Muzical
Ascultă live Radio România Muzical
Acum live
Radio România Internaţional 1
Ascultă live Radio România Internaţional 1
Acum live
Radio România Internaţional 2
Ascultă live Radio România Internaţional 2
Acum live
Radio România Internaţional 3
Ascultă live Radio România Internaţional 3
Acum live
Radio România 3net
Ascultă live Radio România 3net
06:00 - 07:00
Folcloria
Ascultă live Radio România Antena Satelor
Acum live
Radio Vacanța Fresh
Ascultă live Radio Vacanța Fresh
Acum live
Radio Vacanța Gold
Ascultă live Radio Vacanța Gold
Acum live
Radio Vacanța Nostalgia
Ascultă live Radio Vacanța Nostalgia
Acum live
Radio România București FM
Ascultă live Radio România București FM
06:00 - 07:00
Agenda Zilei
Ascultă live Radio România Braşov FM
Acum live
Radio România Cluj
Ascultă live Radio România Cluj
Acum live
Radio România Constanța FM
Ascultă live Radio România Constanța FM
Acum live
Radio România Constanța AM
Ascultă live Radio România Constanța AM
Acum live
Radio România Oltenia Craiova
Ascultă live Radio România Oltenia Craiova
Acum live
Radio România Iași
Ascultă live Radio România Iași
Acum live
Radio România Reșița
Ascultă live Radio România Reșița
Acum live
Radio România Tg Mureș
Ascultă live Radio România Tg Mureș
Acum live
Radio România Timișoara FM
Ascultă live Radio România Timișoara FM
Acum live
Radio România Timișoara AM
Ascultă live Radio România Timișoara AM
Acum live
Radio România Arad FM
Ascultă live Radio România Arad FM
Acum live
Radio Chişinău
Ascultă live Radio Chişinău
Acum live
Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Ascultă live Radio România Tg Mureș în limba maghiară
Acum live
Radio România Cluj în limba maghiară
Ascultă live Radio România Cluj în limba maghiară
Acum live
Radio eTeatru
Ascultă live Radio eTeatru