Cea mai mare lecție din lume, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului
20 November 2020
Leapșa pentru Viață, un proiect vital și ambițios
23 November 2020

Vreau o Școală Ideală!  (ep. 3)

Concursul inițiat de echipa Gaudeamus la Târgul din acest an, concurs intitulat, sugestiv, “Vreau o Școală Ideală!” aduce în prim-plan, școli din țară selectate de posturile publice radiofonice naționale și regionale.
Desfășurată pe internet la www.gaudeamus.ro, în perioada 16-29 noiembrie, competiția își propune să-i promoveze pe profesorii și elevii care fac eforturi deosebite pentru a preda și învața în condiții precare, oameni care au nevoie de ajutorul comunității pentru ca actul didactic să rămână în secolul 21.
Școala aleasă de realizatorii RRC,  Școala nr. 95 din sectorul 3 al Capitalei are parte de profesori tineri, competitivi și inimoși. Este și cazul tinerei Laura Basalic, absolventă a studiilor universitare la Iași și a unui masterat de limba și literatura engleză în Danemarca. În prezent, Laura Basalic este doctorand la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București și profesor suplinitor la Școala Gimnazială nr. 95. De peste un an, Laura s-a transformat într-un Don Quijote modern și autohton care folosește tableta și calculatorul, empatia și comunicarea pe post de lance în lupta cu birocrația, inerția și sărăcia.
Laura Basalic e tânără, puternică și optimistă. E convinsă că școala ideală se face cu tenacitate și mult voluntariat.
Un material realizat de Mirela Nicolae
Foto – Pagina personală de Facebook, Laura Basalic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *