Gala Premiilor Uniunii Cineastilor din Romania a ajuns la a 47-a ediție
27 May 2019
Festivalul Filmului European 2019: în premieră în ediție de vară, în premieră dincolo de granițele UE
27 May 2019

Vorba de cultură – invitată, teatrologul CRISTIANA GAVRILĂ

În perioada 27-31 mai, emisiunea „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) o are ca invitată pe teatrologul CRISTIANA GAVRILĂ.

Absolventă a UNATC „I.L. Caragiale“, Bucureşti, Cristiana Gavrilă a fost secretar literar la Teatrul Bulandra şi la Teatrul Naţional şi editor al secţiunilor de teatru la revistele Time Out Bucureşti şi BeWhere! În perioada 2013 – 2017 a condus Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală Ion Sava al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti.

Este co-autor al antologiei „Actori poeţi, Poeţi actori“ (Brumar, 2008) şi al volumului „Academia itinerantă Andrei Şerban – Cartea atelierelor“ (Nemira, 2013). În 2015, a conceput şi coordonat lucrarea „Lecţia de Shakespeare – o retrospectivă Shakespeare în România“, volum de interviuri cu regizorii şi actorii care au semnat cele mai importante spectacole cu piesele lui Shakespeare în România. A semnat articole, eseuri, studii  şi interviuri în publicaţiile Curentul, Luceafărul, Drama, Teatrulazi, yorick.ro.

În prezent coordonează, la Teatrul Naţional, Programul 9G la TNB (Noua Generaţie), lansat în 2014 şi răsplătit cu Premiul British Council la Gala UNITER 2015, precum şi Amfiteatrul TNB.Ascultaţi-o pe Cristiana Gavrilă în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 27 până vineri 31 mai, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatoare, Ema Stere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *