Astăzi la „Drept de autor”, poeta şi traducătoarea Svetlana Cârstean
24 June 2018
Antoine Laurain la București. Lansarea romanului „Pălăria Președintelui“ și sesiune de autografe la Librăria Humanitas de la Cișmigiu
25 June 2018

Vorba de cultură – invitată, scriitoarea și jurnalista Adela Greceanu

credit foto Mihaela Ghita

În perioada 25– 29 iunie, emisiunea „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) o are ca invitată pe scriitoarea și jurnalista Adela Greceanu.

Absolventă de jurnalism, Adela Greceanu lucrează la Radio România Cultural din 1998. A publicat patru cărți de poezie: „Titlul volumului meu, care mă preocupă atît de mult…” (1997 – Marele Premiu „Cristian Popescu” și Premiul Asociației Scriitorilor din Sibiu), „Domnișoara Cvasi” (2001), „Înțelegerea drept în inimă” (2004), „Și cuvintele sunt o provincie” (2014), precum și un roman: „Mireasa cu șosete roșii” (2008).

De curând, Adela Greceanu a primit, în Franța, le prix Boccace (Premiul Boccaccio), pentru nuvela „Dar dacă“ –  apărută, în România, în revista Iocan și tradusă în limba franceză de Mirella Patureau.

Ascultaţi-o pe Adela Greceanu în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 25 până vineri 29 iunie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatoare, Ema Stere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *