Ilustrata din Amsterdam – TEFAF 2019
18 March 2019
CUTREIERAND prin lume – expoziție personală de pictură a artistei plastice Livia Doina Stanciu
18 March 2019

Vorba de cultură – invitat, sculptorul AUREL VLAD

În perioada 18-22 martie, invitatul emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) este sculptorul AUREL VLAD.

Aurel Vlad (n. 1954) a absolvit secţia sculptură a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, la clasa Getei Caragiu-Gheorghiţă, în 1984. Este profesor universitar la Universitatea Națională de Arte din București; în perioada 2008-2012, a fost decan al Facultăţii de Arte Plastice, din cadrul aceleiași instituții.  Din 1990, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. 

Lucrările sale au fost prezentate în numeroase expoziții personale și de grup în România, Germania, Japonia, Italia, Franţa şi Austria. Este și autorul unor opere de artă monumentală, precum: „Cortegiul Sacrificaţilor“ (1999), bronz, aflată la Memorialul Sighet din Sighetul Marmaţiei; „Izvorul vieţii“ (2001), piatră, şi „Coloana Mariei“ (2002), piatră, ambele în Beratzhausen (Germania).

 În 2003, a fost distins cu premiul al III-lea la Simpozionul Internaţional de Sculptură din Fuente Palmera, Spania. În România a obţinut, printre altele, Marele Premiu „Constantin Brâncuşi” la Bienala de Pictură – Sculptură din Timişoara, în 2010, şi Premiul pentru excelenţă în artă, acordat de Uniunea Artiştilor Plastici din România, în 2014. 

În această perioadă, la parterul Palatului Mogoșoaia este prezentată cea mai recentă expoziție semnată Aurel Vlad: „Hai, mergi!”, curator Mădălina Mirea.

Ascultaţi-l pe Aurel Vlad în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 18 până vineri 22 martie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatoare, Ema Stere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *