Ilustrata din Amsterdam – Odaia cu comori
11 February 2019
Vârsta de aur la GPS CULTURAL
11 February 2019

Vorba de cultură – invitat, Pavel Şuşară, critic şi istoric de artă, publicist, scriitor, cercetător

În perioada 11 – 15 februarie, emisiunea „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) îl are ca invitat pe PAVEL ŞUŞARĂ.

Pavel Şuşară este critic şi istoric de artă, publicist, scriitor, cercetător la Institutul de Istoria Artei „G. Oprescu” al Academiei Române. Specializat în istoria artei contemporane, este autorul unei monografii importante despre opera pictorului Corneliu Baba, publicate la Paris (2001), dar şi al unor volume de poezie, proză scurtă, eseu.  Pentru „Regula jocului” (poezie, l996) a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România. Are în pregătire numeroase proiecte editoriale, printre care „O panoramă a artelor plastice româneşti (l950 – prezent)”.

A înfiinţat Asociaţia Experţilor şi a Evaluatorilor de Artă din România, al cărei preşedinte este (2005). Printre distincţiile pe care le-a obţinut, se numără Premiul pentru critică al Uniunii Artiştilor Plastici din România (l995), Premiul „Cella Delavrancea” pentru activitatea culturală (l997) şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, acordat de Preşedintele României (2004).

Recent, a înfiinţat Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană Pavel Şuşară.

Ascultaţi-l pe Pavel Şuşară în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 11 până vineri 15 februarie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatoare, Ema Stere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *