Ilustrata din Amsterdam – Festivalul Luminilor
17 December 2018
[RE]TRACING – Maratonul filmului de dans la LINOTIP
17 December 2018

Vorba de cultură – invitat, IOAN BRANCU

În perioada 17– 21 decembrie, invitatul emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) este IOAN BRANCU.

Ioan Brancu este artist păpuşar, conferenţiar universitar la UNATC, secţia de Păpuşi-Marionete. Înainte de a deveni student al Facultății de Teatru din București, pe care a absolvit-o în 1994, a fost timp de șase ani artist păpușar la Teatrul de Păpuși din Timișoara (1984-1990). Din 1990 și până în prezent este angajat al Teatrului Țăndărică din București.

La Teatrul Țăndărică a realizat numeroase roluri importante, în spectacole ca „Adunarea păsărilor”, „Sânziana și Pepelea”, „Harap Alb” și a colaborat cu regizorii Cristian Pepino, Bogdan Drăgulescu, Ion Caramitru, Gabriel Apostol și Alexander Hausvater. A semnat regia pentru spectacole montate la Țăndărică, precum și pe scenele teatrelor de copii din Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Craiova. A colaborat ca actor și păpușar la televiziune, având apariții în cadrul unor emisiuni de copii, precum „Arlechino”, „Matinal” etc.

În calitate de actor, Ioan Brancu a colaborat și cu Teatrul Național din București și cu Teatrul Mic în producții regizate de Gelu Colceag, Alexandru Tocilescu, Nona Ciobanu.

Ascultaţi-l pe Ioan Brancu în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 17 până vineri 21 decembrie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizator, Attila Vizauer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *