Daniel Funeriu, Mircea Vasilescu și Andrei Pleșu, invitați la Conferințele Dilema veche
3 March 2019
Greii muzicii uşoare româneşti: RODION HODOVANSCHI şi LUIGI IONESCU
4 March 2019

Vorba de cultură – invitat, CIPRIAN N. ISAC

În perioada 4– 8 martie, invitatul emisiunii „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) este CIPRIAN N. ISAC.

Ciprian N. Isac este artist vizual și editor. A absolvit Universitatea Națională de Arte din București, secția de Grafică, clasa prof. Mircia Dumitrescu, în 2000, și ulterior studii aprofundate, la aceeași instituție.

În anul 2005, a devenit cofondator al Atelierului de grafică: un studio specializat pe design de carte, tipar, print, vizual evenimente, identity, expoziții. Trei ani mai târziu apărea și editura cu același nume.

În anul 2010, a lansat platforma GF (graphicfront.ro

), prezență web ce oferă știri săptămânale (design, eveniment, interviuri) și o arhivă grafică (fotografie veche), cu o zestre de peste 3400 de imagini.

A făcut graphic design pentru albume de artă și este editorul, designerul și documentaristul unor cărți precum „Grafică fără computer” (3 volume, apărute între 2010 și 2013), „Porți din Brașov” (2013), „Reclame fără capitalism” (2015). A semnat ilustrația unor cărți bibliofile (gravură pe hârtie manuală). Nominalizări și premii pentru Cea mai frumoasă carte la Gala Bun de Tipar și premiile igloo-grafică.

Ascultaţi-l pe Ciprian N. Isac în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 4 până vineri 8 martie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatoare, Ema Stere (Ŕ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *