AUDIO Documente istorice, mărturii și desene în competiție pentru cel mai bun film documentar la Premiile Gopo 2018
4 March 2018
OSCAR 2018: Guillermo del Toro, laureatul premiului pentru cel mai bun regizor
5 March 2018

Vorba de cultură – invitat, actorul Dumitru Georgescu

În perioada 5 – 9 martie, emisiunea „Vorba de cultură” (Radio România Cultural) îl are ca invitat pe actorul Dumitru Georgescu.

Dumitru Georgescu a absolvit Facultatea de Teatru din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu”, Iaşi (2010). A interpretat numeroase roluri, inițial pentru Teatrul pentru copii şi tineret „Luceafărul” și Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, pentru ca în 2015 să se stabilească la București.

Este unul dintre membrii Companiei Frilensăr și joacă în producțiile acesteia („Mălăieş în călcăieş”, „Mioritza”, „Înaintea erei noastre” – regia Daniel Chirilă). Cel mai recent rol: Adam în „Tragedia Omului” de Imre Madach (r. Diana Mititelu, Teatrul Național București)

A întreprins turnee în țară și străinătate. Premii obținute: Premiul pentru cel mai bun spectacol (Gala HOP, Mangalia, 2010, pentru spectacolul „Dincolo de umbre”); Premiul pentru cel mai bun actor (Gala HOP, Costinești, 2013); Premiul pentru debut (Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, Cluj, 2013); Premiul pentru cel mai bun actor (Audiția Națională organizată de UNATC, 2015).

Ascultaţi-l pe Dumitru Georgescu în emisiunea „Vorba de cultură”, difuzată la Radio România Cultural, de luni 5 până vineri 9 martie, între orele 12:00 şi 12:30. Realizatori, Ema Stere și Attila Vizauer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *