Expoziția „Marea Unire. De la victoria în Primul Război Mondial la Încoronarea Suveranilor României Mari”, prezentată la Brașov
20 February 2018
Festivalul Luminii de la București: s-au ales finaliștii Concursului de video mapping Spotlight
20 February 2018

Victor Rebengiuc este invitatul special al Intersecțiilor de Miercuri, la Rezidența BRD Scena9

În seara de 21 februarie, de la ora 19.30, Rezidența BRD Scena9 – Hotspot Cultural BRD găzduiește o întâlnire de neratat cu actorul Victor Rebengiuc, care și-a sărbătorit de curând împlinirea a 85 de ani, jucând în “Regele moare” de Eugène Ionesco, la Teatrul Naţional.


În cadrul Intersecțiilor de Miercuri, scriitoarea Ana Maria Sandu va vorbi cu invitatul serii despre normalitate, viață și actorie. Despre cum era lumea când a început să joace și cum e azi. Despre regizorii care au contat pentru el în film și teatru. Despre ce înseamnă ca vocea ta să se audă clar atunci când vremurile politice sunt tulburi.

Vă invităm să nu ratați ocazia de a dialoga cu omul Victor Rebengiuc, fiind un moment în care putem afla din experiența dumnealui în aceeași măsură în care putem afla despre personajele cu care a făcut istorie”, anunță Georgiana Nica, Junior Brand Communication Manager BRD – Groupe Société Générale.

Am făcut din Moromete un personaj pe care-l iubesc. Dacă în toată cariera l-aş fi jucat numai pe Moromete, tot aş fi fost mulţumit toată viaţa”, spunea Victor Rebengiuc.

***

Ce sunt Intersecțiile de Miercuri?

Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă – fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, antropologul Vintilă Mihăilescu, artistul Ștefan Câlția.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *