TOMB RIDER: Începutul- altă Mărie, cu altă pălărie fantasy – de Michaela Platon
19 August 2019
IT – Chapter 2, mix dark de horror epic si umor, de Michaela Platon
9 September 2019

Verva culorii, de Roxana Pasculescu

ILEANA SBÂRCEA MUREŞANUne propune acum, in prima jumătate a lunii septembrie2019, cea de-a 37 expoziție personala a sa deschisă la Galeria Europe de la Brasov.

Artist decorator, Ileana SBÂRCEA MUREŞANU este membră prestigioasa a Uniunii Artiştilor Plastici. Născută pe 6 decembrie 1941, la Braşov, creatoarea a absolvit Facultatea de Arte Plastice din Cluj, în anul 1967. Din anul imediat următor, au început participările sale la toate expoziţiile organizate în judeţul Braşov și in țara, fie ele de grup ori colective, cu tematica impusă ori fără, republicane, interjudețene, de grafica, pictura și de textile.

Prima expoziție personala de pictura a artistei are loc in 1971, la Sala Arta Braşov, fiind urmată la distanță de cinci ani, de o alta, de data aceata de arta decorativa, la Sala Victoria Braşov.

Acum, in 2019, cu prilejul începutului de toamna, artista ne oferă o importantă selecție de lucrări, la Galeria Europe Brasov. Pe simeza, predomina lucrările de grafica de șevalet in care cel mai adesea, peisajul joaca rolul esențial, și de asemenea, se fac remarcate prin monumentalitate și expresivitatea tratării subiectului, doua panouri de arta textila.

Expoziția este una tonică prin deosebitele armonii la care recurge artista și mai cu seama, prin alegerea frecventa a tonurilor tari, saturate, determinând o excepțională vitalitate. La toate acestea concura calitatea înramării lucrărilor, asocierile puternice de culori pentru care optează cu știință și rafinament, artista.Peisajele surprinse la apusul soarelui, verva gestuală și tipul de compoziție, in unele dintre piese – fac trimitere evidentă la Van Gogh. Artista brașoveana aduce astfel, un limpede omagiu acestui valoros postimpresionist al întregii lumi.

Expoziția din prezent invita privitorii in universul fertil al artei vizuale, pasiunea pentru culoare a creatoarei transmitandu-se cu ușurintă asupra tuturor celor care trec pragul Galeriei Europe de acum și pana pe 15 septembrie 2019.
Realizator Roxana Pasculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *