Întîlnirile Muzicale Internationale «Georges Enesco» – Concurs International de Canto Georges Enesco”
21 October 2016
Astăzi debutează în Capitală cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru!
21 October 2016

Vernisajul expoziției ‘Pe urmele lui Marte. Războinici și artizani de prestigiu în lumea antică’

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, vă invită în data de 25 octombrie, de la orele 13,00, la vernisajul expoziției ‘Pe urmele lui Marte. Războinici și artizani de prestigiu în lumea antică’. Expoziția face parte din proiectul cultural cu același nume, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și derulat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Muzeul Județean Satu Mare, Asociația Culturală Omnis Barbaria (Satu Mare) și Asociația HistArch (Baia Mare).

Proiectul își propune o incursiune în lumea impresionantă a unor tipuri de războinici existenți în lumea antică (grec, celtic și germanic), a armelor, armurilor și a tehnicii de realizare a acestora prin prezentarea, în cadrul unei expoziții itinerante, a unor piese de echipament militar ce aparțin patrimoniului arheologic al muzeului băimărean și al partenerilor muzeali ai acestuia.

Evenimentul va avea loc la sediul Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Bistrița, str. General Grigore Bălan, nr. 19. Expoziția poate fi vizitată până în data de 31 octombrie 2016.

În cadrul expoziției, în data de 25 octombrie 2016, după vernisaj vor avea loc ateliere de lucru cu elevi. După un ghidaj de specialitate și o prezentare de costume militare antice (grecesc, celtic și germanic timpuriu), în curtea muzeului vor avea loc ateliere de confecționat armuri din zale și solzi din fier și un atelier de fierărie. Atelierele vor fi coordonate de angajați ai muzeului implicați în proiect și membrii Asociației Culturale Omnis Barbaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *