Oaza de muzică – pianistul Sergiu Tuhutiu
12 January 2017
SE REDESCHIDE STAGIUNEA LA TEATRUL APOLLO111 PENTRU COPII – două spectacole pentru toată familia se joacă în ianuarie pe scena din Palatul Universul –
12 January 2017

Vernisaj expoziție Pavel Brăila – New Year’s Dissections

Pavel Brăila – New Year’s Dissections
13 Ianuarie – 12 Martie
Vernisaj: Vineri, 13 ianuarie 2017, ora 19:00

EASTWARDS PROSPECTUS are plăcerea să anunțe New Years Dissections, prima expozitie personală în România a lui Pavel Brăila. Vernisajul expoziției va fi o petrecere chiar în noaptea în care se sărbătorește Anul Nou pe rit vechi.

“Multe dintre lucrările lui Pavel Brăila sunt inspirate de Moldova și Chișinău și sunt dedicate lor. El este unul dintre puținii artiști care reușesc să vorbească despre o națiune fără să eșueze în naționalism, să evoce un stil de viață fără lamentații nostalgice, să creeze ode fără să se transforme într-un bard al statului. În New Year’s Dissections, expoziția sa personală ce se deschide la București chiar de Anul Nou pe rit vechi, artistul folosește ocazia oferită de începutul de an pentru a reflecta asupra unui trecut guvernat de vechile obiceiuri și asupra unui viitor ce pare tot mai nesigur.

Reflecțiile sale sunt însă pline de ironie: în spațiul expozițional suntem întâmpinați de portretul unui gangster transformat în erou revoluționar și numărăm banii jefuiți de politicieni transformați în hoți de bănci, în timp ce pășim pe straturi groase de confetti și sărbătorim o Moldovă care se întoarce când spre Est, când spre Vest, când spre Est, când spre Vest”

Text de Raluca Voinea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *