AUDIO Fondul Știintescu la Râșnov
7 February 2019
Pinocchio merge la şcoală
8 February 2019

Un tânăr român a fost premiat de Regina Marii Britanii pentru rezultate excelente la învățătură.

Cornel Micu are 20 de ani și a fost distins cu medalia de aur de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ca urmare a rezultatelor excepționale obținute în ultimul an de liceu la la KES Academy Sixth Form, scrie Ziarul de Craiova. Tânărul român a fost premiat cu prilejul unei ceremonii desfășurate în Sandringham, la reședința privată a Reginei. 

El a reuşit să facă performanţă în cei doi ani de studiu adaptându-se din mers la un nou sistem educaţional, iniţial fiind format în Italia, iar engleza fiind cea de-a treia limbă pe care a învățat-o. Premierea a avut loc la Palatul Sandringham, reşedinţa de iarnă a familiei regale. Momentul a avut o încărcătură emoţională aparte.

Premierea lui Cornel Micu cu Medalia de Aur de către regina Elisabeta a II-a a fost anunțată de presa din Anglia încă de la începutul anului, tânărul din județul Dolj fiind prezentat ca un student ce a impresionat repede staff-ul de la KES Academy Sixth Form (Academia Regele Edward al VII-a) din King’s Lynn.

Cornel a studiat iniţial în Italia, până în clasa a X-a, iar apoi s-a mutat cu familia în Anglia, adaptându-se la un nou sistem educaţional. Are 20 de ani și acum locuiește la Londra.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *