Edupro Summit#1, Conferința dedicată învățământului profesional 
6 noiembrie 2018
Azi la Radio România Cultural: IClasă – Toleranța, educația pentru toleranță și rolul ei în viața copiilor și a tinerilor
12 noiembrie 2018

Un bilanţ memorabil: 100 de ani de România, 90 de ani de radio public şi 25 de ani de evenimente editoriale propuse de radioul naţional

Credite foto – Alexandru Dolea

Ȋn anul centenar al ţării şi la nouă decenii de la crearea radioului public, ediţia 2018 a Târgului Internaţional de Carte “Gaudeamus” pregăteşte un program special cu invitaţi români de seamă şi cu numeroase instituţii partenere.

Cu mult înainte ca Târgul Gaudeamus să existe, dar şi cu mult înainte ca românii să viseze la o ţară unitară, poetul Mihai Eminescu îi îndemna pe tineri să citească: Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârşit de idei şi imaginaţii” spunea acesta. Ȋntr-o eră a tehnologiei, inimaginabilă acum 150 de ani, cititul rămâne o sursă cretoare pentru descoperiri şi invenţii. Aşa încât, joi, 8 noiembrie 2018, la conferinţa de presă de la sediul radioului naţional, a fost anuntat că acest important demers cultural şi educaţional se va desfăşura în perioada 14 – 18 noiembrie 2018, în Pavilionul Central Romexpo.

Ce evenimente pregătesc organizatorii Gaudeamus la ediţia cu numărul 25? Au răspuns în conferinta de presă:

Georgica Severin – Preşedinte-Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, prof.dr. Adrian Majuru – Directorul Muzeului Municipiului Bucureşti şi Vladimir Epstein – unul din iniţiatorii Târgului Gaudeamus.

Ȋi puteti asculta într-o înregistrare difuzată vineri, 9 noiembrie 2018, la emisiunea IClasa.

Mirela Nicolae

Credite foto – Alexandru “Ciumpy” Dolea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *