Recomandări culturale – vineri, 16 octombrie 2020
16 October 2020
Turneul Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo s-a încheiat prin concerte on air şi on line la Bucureşti şi LIVE la Piteşti
16 October 2020

Trei spectacole celebre deschid stagiunea la Opera Națională București

Prima scenă lirică a țării aduce în atenția publicului trei spectacole de excepție din repertoriul universal, în Sala Mare a Operei Naționale București.

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19:00, spectacolul „Otello” (selecțiuni) de Giuseppe Verdi, în regia lui Giancarlo del Monaco, deschide porțile Operei Naționale din Capitală. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. „Otello” s-a dovedit a fi o capodoperă care s-a evidențiat prin simbolurile filosofice și prin trăirile tulburătoare și puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

Sâmbătă, 17 octombrie, ora 19:00, Opera Națională București prezintă „Carmen” – Operă în concert (fragmente) de Georges Bizet, în conceptul regizoral al lui Ștefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. După introducerea acesteia în Rusia, Ceaikovski a prezis că în zece ani va fi cea mai populară lucrare de operă din lume.

Duminică, 18 octombrie, ora 19:00, spectacolul „Nabucco” (selecțiuni) de Giuseppe Verdi, în regia lui Hero Lupescu, va încheia un weekend plin de emoția dăruită de cele mai îndrăgite povești. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

Biletele se pot achiziționa online: http://tickets.operanb.ro și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Regulamentul spectacolelor poate fi consultat în acest link: https://rb.gy/e0qktg.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *