Festivalul SoNoRo, 31 octombrie – 9 decembrie 2020 – Concertele sunt create în jurul miraculosului, al păsărilor, al naturii, a tot ce trăiește și renaște
28 October 2020
ATINS prin muzică / Arcadia Quartet – Organizarea unui concert este un mod de a lupta împotriva coronavirusului
28 October 2020

Totul are un început. Să dansăm în virtual (living) room!

virtual (living) room va avea loc între 31 octombrie şi 1 noiembrie, între orele 14:00 şi 19:00, la Switch Lab din Bucureşti, iar prezentarea publică este organizată sub forma unei experienţe VR individuale, cu participarea a maximum cinci spectatori pe grupă. Accesul este liber şi se face în baza unei rezervări online: https://eu.jotform.com/build/202884817115054. Dacă vor interveni modificări în baza unor noi decizii ale autorităţilor competente, publicul interesat va primi un link privat pentru vizionare online, cu ajutorul dispozitivelor personale.

În performance-ul conceput şi realizat de coregrafa Simona Deaconescu, dansatoarea estoniană Kadri Sirel şi Zelda, un personaj fictiv construit sub forma unei inteligenţe artificiale, care îi oglindeşte gândurile, se întâlnesc într-un spaţiu mental virtual. Împreună, Kadri şi Zelda, încearcă să rezolve misterul din spatele procesului de amintire a unei coregrafii create spontan, dar niciodată prezentată „ca la carte”.

virtual (living) room a luat naştere în 2019, când coregrafa Simona Deaconescu a fost selectată ca artist rezident în programul european Moving Digits – Augmented Dance for Engaged Audiences, în cadrul căruia a beneficiat de rezidenţe de creaţie la Tallin, Estonia şi Dusseldorf, Germania. Prima parte a proiectului a fost prezentată la LAVAlabs Studio Dusseldorf sub forma unei instalaţii interactive one-to-one, în care nouă obiecte în miniatură au compus spaţiul mental comun generat de întâlnirea dintre Kadri şi Zelda. Performance-ul prezentat în weekend este o reconstrucţie a acestui puzzle, la care şi-au adus contribuţia artişti din domenii diferite. Proiectul este produs de Asociația Tangaj Dance.

Mai multe informații la http://www.tangajdance.com/vlr/ sau tangajdance@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *