TOMORROWLAND, o aventură sci–fi cu accent pe elementul messianic- de Michaela Platon
4 November 2019
Valorificarea unui patrimoniu
8 November 2019

The Blacklist- un serial seducător, alert și dur – de Michaela Platon

Sinceră să fiu, mie îmi e aproape frică de seriale şi ezit destul până să mă hotărăsc să încep unul – pentru că dacă mă prinde, aproape că nu sunt în stare să mă opresc din vizionare şi îl consum imediat, avida să văd totul!

Iar The Blacklist difuzat de Netflix are toate atuurile ca să vă narcotizeze, căci este bine scris, are o distribuţie excelentă şi surprinde prin volutele pe care le face scenariul. Povestea de spionaj, alianţe politice la cel mai înalt nivel, comploturi, dejucări şi conspiraţii la care cu gândul nu gândeşti este în măsură să te alarmeze- chiar dacă nu eşti adept al acestor teorii.

Personajele centrale fac parte fie din lumea interlopă, fie din aparatul de stat- cazurile cu implicaţii excepţionale fiind rezolvate/dejucate de o echipă specială FBI ce ajunge să graviteze în jurul agentei Elizabeth Keen- aflată într-o colaborare ciudată cu Raymond Reddington- fost „aproape” amiral al USA Navy- între timp devenit o eminentă cenuşie a  politicii şi lumii interlope internaţionale.

Foarte bine construit, serialul introduce în fiecare episod alte şi alte personaje interpretate de nume cunoscute ale ecranului şi te ţine în chingi cu intrigile complicate şi iţele pe care întotdeauna le descâlceşte Ray Reddington- cu o ştiinţă a strategiei egalată doar de relaţiile lui fabuloase. De la şefi de stat sau de cartel, senatori, miniştri şi spioni de talie internaţională, traficanţi, savanţi sau trupe speciale- el dirijează totul fără cusur- cu calm şi elegantă, adăugând la toate acestea un umor când subtil, când acid şi povesti nenumărate pline de înţelesuri. Aşa că nu ai cum să nu îl iubesti- deşi ar trebui să fie un personaj negativ în calitate de urmărit international- şi o faci fără strângere de inimă căci latura lui sensibilă este la vedere şi asta emoţionează fără greş.

 Serialul a fost nominalizat la Golden Globes şi a fost premiat la Primetime Emmy Awards în anul 2014, actorul James Spader fiind apreciat pentru rolul principal deopotrivă de critică şi public, care au gustat poveştile pline de tensiune, soluţionările imprevizibile de cazuri şi suspansul, toate rezultatul unei colaborări neaşteptate între FBI şi unul dintre cei mai căutaţi criminali din SUA.

Iar butoanele pe care apasă neîncetat acest serial în relaţia cu spectatorul sunt – atentia, căci pari să fii în priză directă cu evenimentele şi prins în acţiune, dar şi curiozitatea, căci algoritmul scriptului se schimbă cu viteză extraordinară, nimic nerămânând la fel- poate cu excepţia accestui personaj central cuceritor: Ray Reddington, în comparaţie cu care toate celelelalte par mai estompate- deşi sunt excelent jucate- poziţionarea actorilor în roluri fiind unul dintre atuurile producţiei.

Seducător şi alert, amuzant şi dur în adevărurile pe care încearcă să le devoaleze – The Blacklist este un serial de văzut, acum a la long, căci datorită succesului bazat pe  răspunsul publicului la propunerea echipei- a ajuns deja la sezonul 7 (care a bia a inceput!), așadar vi-l recomand cu căldură, căci însămi sunt deja parte a dipolului şi aştept cu nerăbdare aventurile secţiei speciale FBI, care , paradoxal e şi o familie- e adevărat disfuncţională!

Vizionări miraculoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *