THAILANDA – SURAT THANI
4 February 2018
THAILANDA – PHUKET
4 February 2018

THAILANDA – KRABI

Provincia Krabi se numără şi ea printre cele mai vizitate destinaţii turistice thailandeze, în special pentru plajele sale. Situat pe malul râului Krabi, oraşul exploatează la maxim potenţialul său şi pune la dispoziţie celor ce ajung aici, o gamă vastă de spaţii de cazare, dar şi restaurante şi desigur atracţii turistice interesante.

 

* * *

 

Un loc pe care nu trebuie să-l rataţi a-l vizita, este Templul Peştera Tigrului (la nord-est de Krabi), unde veţi ajunge cu răbdare şi ceva condiţie fizică, fiindcă sunt de parcurs 1.237 de trepte până în vârf. Acest templu budist, unul dintre cele mai sacre din provincie, se găseşte pe vârful unui munte de 278 metri. Stâlpii de pe scară vă vor indica câţi paşi aţi făcut, iar pe alocuri veţi fi întâmpinaţi de nelipsitele maimuţe.

Legenda ne spune că în vremuri de mult apuse, în peştera de aici trăia un tigru, ce se adăpostise probabil de dogoarea soarelui thailandez. Locuitorii ce ajungeau în zonă îi auzeau răgetele şi păstrau o oarecare distanţă. Adevăr sau imaginaţie, cert este însă că pe pereţii peşterii există totuşi câteva amprente de labe de tigru.

O altă variantă a poveştii despre Templul Peştera Tigrului, se apropie de zilele noastre. Mai precis provine din a doua jumătate a secolului XX, când un călugăr a mers să mediteze în peşteră, asistând la scurt timp cum în jurul său se plimbau mai mulţi tigri.

Oricare ar fi realitatea, sfatul nostru este să faceţi un efort şi să urcaţi treptele până la templu. Ajunşi în vârf, veţi fi răsplătiţi cu o privelişte superbă. Desigur, alături de o statuie impresionantă aurită a lui Buddha, sunt şi nelipsitele clopote, care prin sunetul lor au menirea de a readuce oamenii la momentul prezent, făcându-i să renunţe astfel la orice gânduri ar ţine de trecut ori viitor.

 

* * *

 

În interiorul templului există pe lângă statui ale lui Buddha şi o statuie a unui tigru, lângă care sunt aduse în permanenţă tot felul de ofrande (alimente, flori, fructe ori obiecte). Acestea au rolul de a însoţi rugăciunile budhiştilor şi reprezintă un fel de tribut al celui care le aduce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *