Corala ‘Paul Constantinescu’, sub bagheta dirijorului Vlad Mateescu, își reia activitatea
7 February 2017
Premieră la Opera Comică pentru Copii: musicalul ‘Micuța Dorothy’
7 February 2017

Teatrul STELA POPESCU prezintă baletul ‘Harap Alb’

Teatrul STELA POPESCU prezintă baletul ‘Harap Alb’, pus în scenă de Ștefan Soare, adaptare după basmul lui Ion Creangă. Premiera va avea loc sâmbătă, 18 februarie, de la ora 17,00, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor. Următoarele reprezentații sunt programate pentru pe 19 februarie – ora 11:00, 20, 21, 27 și 28 februarie – ora 10:00.

Astfel, TSP a pregătit încă un eveniment. Vă era dor de Harap Alb? Dar de Setilă, Gerilă, Flămânzilă, Ochilă, Păsări-Lăți-Lungilă? Cui nu îi este dor de asemenea minunăție de poveste pe care Ion Creangă v-a lăsat-o moștenire vouă și copiilor copiilor voștri?! Poate vă amintiți că Verde Împărat l-a rugat pe fratele său, Craiul, să-i trimită feciorii lui — trei la număr, să-i cunoască, să-i vadă — pentru că el nu avea moștenitori… Bineînțeles că nu a ajuns la Palatul lui Verde Împărat decât Mezinul… Și, prin câte primejdii a trecut… Noroc că l-au ajutat Sfânta Duminică, albinele, furnicile, auzim și de calul fermecat, cel care mânca jăratec… Toată suflarea pădurii i-a fost alături și l-a pedepsit pe Spân, iar Harap Alb chiar s-a însurat, până la urmă, cu fata lui Roș Împărat! Să vezi nuntă!

Veniți și voi, pentru că baletul — o coregrafie academică, dar cu inflexiuni de dans contemporan, ilustrația muzicală — o călătorie incitantă, de la lumea barocului, trecând prin școala venețiană, până la muzica modernă, precum și regizorul, coregraful, autorul coloanei sonore — maestrul Ștefan Soare — vă vor cuceri din primele clipe. Dar și decorurile, costumele semnate Viorica Petrovici, care te fac să înțelegi că lumea de basm înseamnă tinerețe fără bătrânețe!

(M.A.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *