DESCOPERĂ FRUMUSEȚEA BUCUREȘTIULUI DE ODINIOARĂ PE „STRADA ANTICARILOR”
11 June 2019
Începe Şcoala de Vară la Muzeul Antipa!
11 June 2019

Tabăra de creație „Vara pe uliță”

Au început înscrierile pentru Tabăra de creație „Vara pe uliță”, ajunsă anul acesta la cea de-a  27-a ediție, înscrisă în programul „Vacanță la Muzeul Satului”. Între 8 iulie și 16 august copiii vor lucra alături de meșteri populari din întreaga țară, care îi vor iniția în tainele meșteșugurilor populare:      croit-cusut-brodat, olărit, modelaj, încondeiat ouă, ţesut, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn și pe sticlă, confecționat păpuşi, măşti, podoabe populare și jucării din lemn, dar și pictură-desen. Anul acesta organizăm în plus, la cererea copiilor, atelierul de fotografie.

Evenimentul include o paletă largă de activități, desfășurate pe tot parcusul celor șase săptămâni de ateliere, prin care copiii își pot petrece vacanța de vară într-o atmosferă prietenoasă și rustică, ce amintește de curtea bunicilor de la țară. Scopul programului este de a insufla celor mici drgostea pentru tradiție și cultură și de a duce meșteșugurile tradiționale mai departe. Se combină astfel utilul cu plăcutul, iar participanții vor deveni mai responsabili și vor manifesta mai multă grijă pentru patrimoniul cultural național.

Înscrierile au loc atât la sediul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, clădirea Arhondaric, Șos. Kiseleff nr. 28, de luni până joi, între orele 10:00 și 16:00, iar vineri între orele 10:00 și 14:00, cât și online, la adresa de e-mail tabara2019@muzeul-satului.ro. Mai multe detalii pe https://muzeul-satului.ro/eveniment/tabara-de-creatie-vara-pe-ulita-editia-a-27-a/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *