Zoli Toth este … Home Alone la ARCUB – un one-man show electrizant –
4 April 2019
Recomandări culturale – vineri, 5 aprilie 2019
5 April 2019

Storymania: Pasiune sau meserie


Importanța dascălilor în formarea, cu precădere a artiștilor, apoi, întâlnirile fundamentale care marchează schimbări majore sufletești prin descoperirea și înțelegerea sensibilității celuilalt, și nu în ultimul rând, propriile determinări –iată pe scurt, o linie limpede care poate fi urmărită ascultând ediția de sâmbătă a emsiunii Storymania.

Invitații acestei întâlniri, artiști care se destăinuie și răspund întrebărilor mele sunt Florin Berculescu, pianist, Nicolae Fleissig, sculptor și istoricul de artă Doina Lemny. Toți trei sunt legați în mod diferit de orașul Târgu Jiu și pe toți trei i-am cunoscut acolo, în acel spațiu marcat indubitabil prin lucrările sale fenomenale de pe Calea Eroilor, de marele Constantin Brâncuși. În feluri deosebite, și în clipe speciale ale vieții lor, cei trei invitați de astăzi s-au ”intersectat” memorabil cu Brâncuși.

Florin Berculescu trăiește în orașul Coloanei fără sfârșit și cântă din Erik Satie (prieten al lui Brâncuși); Nicolae Fleissig, în calitate de sculptor a fost preocupat să nu pornească pe drumul pe care a mers Brâncuși, drum pe care artistul stabilit în Franța (din 1981) îl consideră închis; în plus, același Nicolae Fleissig este deținătorul unui premiu Brâncuși pe anul 2017;

Doina Lemny, cu un doctorat în creația brâncușiană luptă constant pentru buna înțelegere a operei sculptorului universal.

Toți trei sunt profesioniști de excepție în meseria pe care o practică!

Storymania din 6 aprilie 2019 pune laolaltă, în doar 30 de minute, secvențe din experiența de viață și fragmente din cariera celor trei creatori.

Realizator Roxana Păsculescu

fotografia il reprezinta pe Florin Berculescu, pianist concertand in cadrul evenimentului Constantin Brancusi,octombrie 2019, Targu Jiu

credit foto: Roxana Pasculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *