Teatrul Stela Popescu prezinta Harap Alb copiilor din categorii defavorizate la Palatul Naţional al Copiilor
12 February 2018
DON CARLO – o nouă premieră pe scena Operei Naționale București
13 February 2018

Ștefan Câlția vine la Rezidența BRD Scena9, în cadrul Intersecțiilor de Miercuri

În seara de 14 februarie, de la ora 19.30, ediția 3.17 a Intersecțiilor de Miercuri a pregătit o întâlnire specială, la Rezidența BRD Scena9 – Hotspot Cultural BRD, cu artistul Ștefan Câlția, unul dintre cei mai importanți și valoroși pictori români contemporani.

Scriitoarea Svetlana Cârstean, autoarea eseului introductiv din albumul “Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare”, va deschide dialogul cu invitatul serii, despre propria experiență de creare, despre oameni, obiecte, vârste, memorie și fidelitate față de propriul crez. Cea mai recentă expoziție a fost “Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare”, organizată la Muzeul Colecțiilor de Artă din București, în perioada 20 mai – 20 septembrie 2017.

Invităm publicul să nu rateze întâlnirea-eveniment cu artistul Ștefan Câlția, care ne va împrumuta, pentru câteva ore, din dragostea sa pentru artă și va aduce atmosfera liniștită din propriul atelier la Rezidența BRD Scena9anunță Georgiana Nica, Junior Brand Manager, BRD – Groupe Société Générale.

Parcursul lui Ștefan Câlția are o autonomie stilistică dincolo de mode. Fără a fi vorba de o traducere a actualului în termenii perenității, lucrările lui Ștefan Câlția vorbesc despre prezent prin simboluri general valabile, aflate într-o directă legătură cu “viața” și “lumea”. Lucrările sale compun o descriere asupra lucrurilor firești din viață, înțelese ca loc, natură, carnavalesc ori călătorie”, spune Svetlana Cârstean, inițiator Intersecțiile de Miercuri.

***

Ce sunt Intersecțiile de Miercuri?

Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021. Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă – fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, antropologul Vintilă Mihăilescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *