Concert extraordinar aniversar EUGEN DOGA 80 -“DIALOGURILE DRAGOSTEI”
24 March 2017
Povestiri din studioul artelor – Invitat special actrita Alina Tomi
25 March 2017

Spectacolul de teatru bilingv româno – chinez: „Luceafărul”

Marți 28 martie si joi 30 martie Institutul Cultural Român găzduiește la sediul din Aleea Alexandru, nr. 38, spectacolul de teatru bilingv româno – chinez: „Luceafărul”. Trupa Marvala, formată din tineri amatori, prezintă într-o manieră inedită drama iubirii neîmplinite într-un spectacol de lumini şi muzică, dans şi interpretare dramatică a versurilor eminesciene. Catălina, ajunsă în Cer, participă ca spectator şi povestitor în propriul trecut. Luceafărul îşi dansează tristeţea şi schimbările. Cătălin îi arată fetei iubirea adevarată, îi trezeşte trupul. Acţiunea se petrece în două planuri simultan: în cer, unde Cătalina trăieşte ca spectator emoţiile trecutului și pe pământ unde viața îşi urmează cursul.

Spectacolul îndeamnă la reflecție și ne transmite îndemnul de a depăși cercul strâmt al vieții, de a deschide perdeaua care ne acoperă privirea, de a tinde spre introspecție și a merge în întâmpinarea iubirii primare, pure.

Marvala a pornit din dorința de a îmbina pasiunea pentru teatru cu limba chineză, iar startul a fost dat de către Alina Chiriac, fondatoarea proiectului. A adunat alături oameni care împartășesc aceeași pasiune și împreuna au reușit să creeze o dramatizare atipică a celebrului poem “Luceafarul”, semnat de inegalabilul Mihai Eminescu. Pregătirea de coregraf a Oanei Zara a rezonat cu Ana Novic și Andrada David, figuri inovatoare din moda romanească. În cadrul spectacolului rețin atentia două prezențe masculine: Robert Diaconeasa, jurnalist și Valentin Tânjală, student la actorie.

Institutul Cultural Român din capitala Chinei a susținut spectacolul bilingv, in limbile engleză și chineză.  Premiera, care a avut loc la DrumTower West Theatre din Beijing Ba, pe 15 ianuarie 2017 de Ziua Culturii Române, a stârnit ropote de aplauze, spectatorii chinezi fiind fascinati de latura filozofica a poemului. de faptul ca s-a jucat bilingv, dar si de cum poezia s-a imbinat cu teatrul si dansul contemporan.

 Publicul bucureștean va avea ocazia să se bucure de versiunea în limbile română și chineză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *