Balkanik Festival, un festin levantin
6 September 2017
Azi la Radio România Cultural: Născut în România – Invitat dirijorul Ciprian Marinescu
7 September 2017

SPECTACOLE STRADALE ÎN PREMIERĂ ÎN TURDA

Noutatea Festivalului Internațional de Teatru de la Turda din 8-17 septembrie 2017 constă în evenimentele de stradă, locațiile neconvenționale, spectacole inedite cu mașinării speciale, flash-mob-uri.

Vineri 08.09, în prima zi a festivalului de la ora 20.30, vă invităm la concert. “Fanfara Transilvania”

cea mai bună trupă de orchestră care combină muzica tradițională cu cea țigănească, din zona Transilvaniei. Acest grup este compus din 10 muzicieni. Membrii includ frați și veri, care își transmit pasiunea pentru tradiție și valorile comunității de la tată la fiu, păstrând astfel bogatul lor patrimoniu muzical. Locaţia va fi la scenă pe pietonală cu intrarea liberă.

Textul lui Georg Büchner, LEONCE ȘI LENA, spune povestea a doi prinţi, prinţul Leonce din Regatul Popo şi prinţesa Lena din Regatul Pipi. Căsătoria aranjată dintre cei doi urmează să aibă loc iar ambii decid în mod separat să scape de acest aranjament. Totuşi, nu reuşesc să fugă unul de celălalt, întâlnindu-se întâmplător fără să se recunoască şi îndrăgostindu-se. Cei doi decid să le joace o farsă părinţilor şi se întorc în Regatul Popo pentru a se căsători. Costumaţi în ei înşişi, realizează că, de fapt, soarta le-a luat-o înainte şi că au îndeplinit chiar dorinţa părinţilor lor. Se va juca pe scenă, pe pietonală cu intrare libera, sâmbătă 09.09 ora 20.30.

Alin Stoica și Diana Gheorghe ne vor purta într-o lume pură, clasică, antrenantă în același timp, pe data de 10.09 ora 20.30 pe scena de pe pietonală. Pasionat ”iremediabil” de ceea ce face, Alin Stoica spune că, pentru el, muzica este modul de a fi .”Eu și când tac, cânt. În Ateneul meu interior se derulează toate spectacolele pe care le-am susținut și toate spectacolele pe care le voi avea de acum înainte. Cel mai important premiu pentru mine sunt lacrimile din ochii oamenilor la finalul spectacolelor în care joc. Ele, alături de aplauzele din cer ale mamei mele, reprezintă motivația mea supremă de a merge mai departe”

Invitații noștrii speciali sunt cei din Italia, de la Teatro dei Venti, un spectacol de stradă cu mașinării fantastice, foc, lumini și oameni pasionați de artă. “Pentesilea” va putea fi urmărit pe pietonală în data de 12.09 ora 17.00 și 13.09 ora 18.00.

Un show inedit, un concert de nai, în parcul central, pe data de 14.09 ora 20.30. “Radu Nechifor and friends” un super band care îmbină muzica într-un mod original. Radu şi-a canalizat toată dragostea şi sensibilitatea prin instrumentul său, poziţionându-se între marii maeştri ai naiului din întreaga lume.

Cel mai important eveniment cultural al anului se apropie, 10 zile cu peste 50 de evenimente care nu trebuiesc ratate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *