VATICAN
11 June 2017
Aplicația românească prin care tinerii vor descoperi muzeele și casele memoriale mai puțin cunoscute din România
14 June 2017

Spania: Cáceres – Patrimoniu al Umanităţii

 

~Pentru o experienţă care nu deschide doar ochii, ci şi mintea şi sufletul!~

„Oraşul celor 1001 scuturi” este denumirea metaforică pe care frumosul oraş Cáceres, situat în partea vestică a Spaniei, a dobândit-o datorită numeroaselor blazoane de familie ce împodobesc faţadele exterioare, dar şi pereţii interiori ai palatelor.

Oraş însufleţit de spiritul istoric, Cáceres pune la dispoziţia vizitatorilor săi unele dintre cele mai frumoase biserici şi palate, precum Biserica San Francisco Javier, Catedrala Santa Maria sau Palatul Las Veletas, edificiu care datează încă din secolul al XV-lea.

Biserica Francisco Javier, secolul al XVII-lea  

    La ciudad vieja de Cáceres sau Oraşul vechi din Cáceres reprezintă una dintre cele mai vechi aşezări urbane, ce datează din perioada Evului Mediu şi din cea a Renaşterii, motiv pentru care a fost declarat bun de interes cultural în 1949 şi Patrimoniu al Umanităţii în în 1986.

Însuşi steagul reprezentativ al regiunii are în componenţa sa o emblemă care îşi găseşte originile în perioada medievală, simbolul luând naştere în timpul domniei regelui San Fernando, în secolul al XIII-lea.

Printre străduţele încărcate de povara timpului şi printre urmele lăsate de secolele ce au trecut, turiştii pot alege dintre muzee, rezervaţii naturale sau monumente, precum Torre de Bujaco, secolul ale XII-lea sau Arco de la Estrella, secolul al XV-lea.

Festivalurile care au loc în zonă, de-a lungul anului, ilustrează frumuseţea regională şi spiritul viu pe care localnicii îl păstrează şi îl insuflă locului, spirit pe care îl transmit mai departe vizitatorilor. Festivalul Martirilor (ianuarie), Carnavalul, Festivalul Lumânărilor, Petrecerea San Blas (februarie), Festivalul Săptămânii Sfinte, Festivalul de Muzică WOMAD (mai) reprezintă doar o parte din evenimentele dintre care turiştii pot alege, pentru a simţi din plin energia şi vibraţia oraşului pe care îl vizitează.

Cu o climă  mediteraneană, destinaţia turistică reprezintă un prilej perfect pentru o călătorie relaxantă şi plăcută, iar sistemul de transport este facilitat prin reţeaua proprie de metrou şi autobuze care fac legătura între Cáceres şi oraşele vecine.

 

Zavera Maria-Alexandra

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *