Unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio: ”RadiRo” 2018 începe pe 18 noiembrie!
30 October 2018
Timpul prezent – 3 ani de la tragedia din clubul Colectiv
30 October 2018

Sociologul Mircea Kivu: Ne trimitem în continuare copiii să înveţe în şcoli de stat în care ei sunt potenţiale victime ale incendiilor

Azi se împlinesc trei ani de la tragedia din Clubul Colectiv. 65 de morți și zeci de grav răniți, dintre care unii vor avea nevoie de tratament toată viața. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, ieri, că, în cazul nefericit al unei noi tragedii de acest gen, România nu ar face față și ar trebui să apeleze la ajutor extern. Procesul Colectiv a început pe fond în mai 2017, a fost amânat de mai multe ori din motive procedurale și, luna aceasta, a fost preluat de un nou judecător, odată cu pensionarea celui care s-a ocupat până acum de dosar.

Înainte și după Colectiv: S-a schimbat ceva major la nivelul societăţii?

Invitat în studio, la Espresso, sociologul Mircea Kivu consideră că, într-adevăr, s-a schimbat ceva la nivelul societăţii. În opinia sa, momentul Colectiv a accelerat un proces în cadrul unui anumit  grup din societate, a generat un grad mai mare de implicare a unei generaţii şi o conştientizare a faptului că tinerii de azi pot face ceva ca lucrurile să se schimbe în bine pentru ei. De asemenea, Mircea Kivu consideră că, din păcate, la noi, societatea civilă trebuie să facă mai mult, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în alte ţări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *