Lansare Indie Frame
22 November 2016
Alexandru Andrieș la Muzeul Național de Artă al României
22 November 2016

Skye & Ross de la Morcheeba, în concert la Bucureşti

Doi membrii din celebra trupă britanică Morcheeba, Skye & Ross vor concerta la Sala Palatului din Bucureşti, pe 23 noiembrie 2016, în cadrul turneului de promovare al primului lor album în noua formulă, „Sky | Ross”.

După concertul Morcheeba din 2013, solista şi chitaristul trupei revin în România pentru un concert în care vor cânta atât hiturile trupei care i-a consacrat cât şi noile piese ca duo, precum „Clear My Mind”, „Medicine” şi „Repay the Savior”. Deşi regăsim şi influenţele trupei britanice: trip hop, blues şi downtempo soul, albumul lor eponim îşi urmează propria cale muzicală.

„De ce să nu facem un album care să sune mai aprope de live? Albumul este ceea ce Skye şi eu facem în mod natural atunci când ni se cere să facem muzica împreună, şi totuşi nu neapărat o continuare a ceea ce-am făcut cu Morcheeba. Prin urmare, părea absolut firesc să-i dăm o nouă identitate”, a declarat Ross.

Pentru o perioadă, cei doi au cochetat cu ideea de a lansa un album unplugged, dar şi-au dat seama că ar putea scrie ceva diferit. „Pur și simplu am respins tehnicile de înregistrare moderne, tehnici cu care poți edita literalmente totul. Nu faci decât să pierzi  complet emoția”, a mai spus Ross.

Skye & Ross promite să fie un proiect ambiţios de viitor şi nu semnifică sfârşitul trupei Morcheeba, ci mai degrabă o oportunitate pentru cei doi muzicieni de a explora relația care s-a dezvoltat între ei în afara studioului, pe scenele din întreaga lume. De asemenea, doresc să lucreze „în familie” şi de aceea, pentru materialul de debut au lucrat cu: Steve, soţul lui Skye (bas), Jaega, fiul lui Skye (tobe ), Amanda, soţia lui Ross (backing vocals) şi Richard Milner (clape), care a fost alături de Morcheeba în ultimii cinci ani.

În acelaşi timp, cei doi artişti au avut şi proiecte separate, pe lângă formaţia Morcheeba. Skye şi-a lansat deja cel de-al patrulea album solo „In A Low Light” (2015), în timp ce Ross a colaborat cu trio-ul Little Mountain, din care face parte şi soţia sa.

Bilete Skye & Ross la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Skye & Ross de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 23 noiembrie 2016, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de perioada de achiziţionare.

Francesca Rusu

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *